reqza
Nowy
|
|
« : Styczeń 03, 2009, 22:37:31 » |
|
Czy moje 33L akwarium nadaje się do chodowli niewielkich rybek
|
|
|
|
|
|
|
Muchomorek
Super aktywny
...a cыновья уходят в бой!
|
|
« Odpowiedz #1 : Styczeń 03, 2009, 22:40:48 » |
|
Czy moje 33L akwarium nadaje się do chodowli niewielkich rybek Jasne, że tak. Inni mają mniejsze akwaria i mają dobrze dobraną obsadę. Poczytaj może najpierw inne podobne wątki, żebyś głupich pytań nie zadawał, bo tu ludzie są bardzo na takie pytania uczuleni.
|
|
|
|
|
|
|
reqza
Nowy
|
|
« Odpowiedz #2 : Styczeń 03, 2009, 22:45:00 » |
|
Wiem, że innym osobom to nie w smak. Niestety nie znalazłem innego wątku na podobny temat. A nie wiem co to krewetkarium. Muszę jeszcze dużo poczytać.
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #3 : Styczeń 03, 2009, 22:47:58 » |
|
Malych rybek badz wlasnie krewetek. Albo np bojownika.
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
Muchomorek
Super aktywny
...a cыновья уходят в бой!
|
|
« Odpowiedz #4 : Styczeń 03, 2009, 22:59:53 » |
|
Wejdź w działy Ryby akwariowe albo Nasze akwaria i tam poszukaj podobnej objętości, widziałem tam zapytania o akwaria 20l, 22l, 25l i inne. (na dole są numery stron i tym się zmienia strony) A krewetki to takie małe jakby raczki.
Ps. Nie chodzi mi o obrażanie kogokolwiek, czy traktowanie jak upośledzonego. Nie dziw się, że tak tłumaczę łopatologicznie, ale tutaj są ludzie w różnym wieku. Swój temat możesz sam zamknąć (Nasze akwaria i przy temacie jest kłódka).
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 23:46:32 wysłane przez Muchomorek »
|
|
|
|
|
reqza
Nowy
|
|
« Odpowiedz #5 : Styczeń 03, 2009, 23:17:17 » |
|
Dzięki i sorki za nowy temat, który był właściwie niepotrzebny, bo mogłem to znaleźć.
@Muchomorek Przesadziłeś troszeczkę... to, że jestem nowy nie znaczy, że nie miałem do czynienia z forum. Dam sobie już radę a temat zamykam.
|
|
|
|
|
|
|
ryba243
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #6 : Styczeń 03, 2009, 23:54:32 » |
|
wpusc bojownika i bedzie ok albo krewecie
|
|
|
|
|
|
|
5blue5
Bywalec
Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!
|
|
« Odpowiedz #7 : Styczeń 04, 2009, 01:30:48 » |
|
Nie ten dział Powinien być w Akwarystyczne Pogaduszki oczywiście ze się nadaje np neonki ale potrzebne ci będzie filtr grzałka oświetlenie pokrywa żywe rośliny akwarium musi dojrzeć min 2-3 tyg
|
|
|
|
Widzew Łódź Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
|
|
|
Pethro
|
|
« Odpowiedz #8 : Styczeń 04, 2009, 05:04:54 » |
|
Nie ten dział oczywiście ze się nadaje np neonki neonki ?? one musza być w ławicy minimum 8 szt ... a akwarium dla nich to minimum 80l... reqza kup sobie gupiki( 3-4 ), krewetk(3-4)i i do tego bojownik ( jeden) jak zdecydujesz sie na bojownika to koniecznie musi byc pokrywa w akwarium by sobie błędnika nie przeziębił i już bedzie prawie przerybienie ale przy wydajnym filtrze z wkładem biologicznym powinno być ok.. kup kaskadowy bo nie zajmuje niepotrzebnie miejsce w akwarium, nie kupuj małego zwykłego filtra lepiej mieć większy niz za mały bo nie spełni swojej funkcji np. to http://www.allegro.pl/item513454404_filtr_zewnetrzny_kaskada_300_40_120l_fa.htmli koniecznie to przeczytaj bo wiekszość omija dojrzewanie akwarium a później mają same problemy http://www.malawi-moje.yoyo.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=53&Itemid=68powodzenia
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 05:12:13 wysłane przez Pethro »
|
|
|
|
|
pejot
Nowy
|
|
« Odpowiedz #9 : Styczeń 04, 2009, 19:40:26 » |
|
Masz super akwa. 33l - bomba. Ja mam 25 i jest to frajda na 4 fajery. Dużo czytaj, pytaj i będzie ok. Ja mam zadbane akwa jak bym miał 300l. Może kiedyś znajde miejsce w domu na większe? Proponuję małe rybki typu kirysy, neony, pletki, gupiki itp. Pięknie wyglądają w dobrze obsadzonym roślinami akwarium. Brawo Proponuję jeszcze danio. Są zwawe i radosne.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 19:41:58 wysłane przez pejot »
|
|
|
|
|
Pethro
|
|
« Odpowiedz #10 : Styczeń 04, 2009, 19:45:45 » |
|
Masz super akwa. 33l - bomba. Ja mam 25 i jest to frajda na 4 fajery. Dużo czytaj, pytaj i będzie ok. Ja mam zadbane akwa jak bym miał 300l. Może kiedyś znajde miejsce w domu na większe? Proponuję małe rybki typu kirysy, neony, pletki, gupiki itp. Pięknie wyglądają w dobrze obsadzonym roślinami akwarium. Brawo Proponuję jeszcze danio. Są zwawe i radosne. a dowiadywałes sie jakie akwarium dla nuch powinno być ? nie mówimy tu o 80l tylko 30l...
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #11 : Styczeń 05, 2009, 14:40:40 » |
|
neonki ?? one musza być w ławicy minimum 8 szt ... a akwarium dla nich to minimum 80l nie no to jest chyba przesada... starczy 50l na stadko neonków.
|
|
|
|
|
|
|
pejot
Nowy
|
|
« Odpowiedz #12 : Styczeń 05, 2009, 18:57:38 » |
|
pethro - mam w sumie 9 rybek. Akwa więc nie jest przerybione. Chciałem kolegę tylko zachęcić do kontynuowania tej pasji. Jeśli chodzi zaś o moją wiedzę z zakresu hodowli rybek to jest dobra. Mam może mały zbiorniczek, ale życzę wszystkim rybką na świecie takich parametrów wody, i dbającego opiekuna. Pozdrawiam cię bardzo - pejot Ps. Mam nadzieję, że tak zrozumiałeś mój ostatni wpis
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2009, 18:59:42 wysłane przez pejot »
|
|
|
|
|
|