Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: problem z korzeniem  (Przeczytany 5292 razy)
antek amator
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Styczeń 02, 2009, 14:56:10 »

mysle ze jak sie oblozy mchem i dookola kilka roslin , glazow to bedzie git
antek amator
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Styczeń 02, 2009, 16:24:01 »

i jeszcze 1 pytanko od lezenia na dworzu utworzyla sie taka warstwa jakby kora i dlatego  jest taki ladny ciemny i miejscami to odchodzi i niewiem czy to skrobac czy nie?skrobanie idzie strasznie wolno bo to twarde jest i korzen robi sie nie naturalnie jasny!pomocy
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Styczeń 02, 2009, 17:33:42 »

zeskrob koniecznie, po namoczeniu Ci zciemnieje i nie bedzie sladu

KSnake
Stały użytkownik

Fauna Azja, Flora Ameryka - taki "misz masz"

« Odpowiedz #18 : Styczeń 02, 2009, 19:02:12 »

Bardzo fajny ten konar.
i jeszcze 1 pytanko od lezenia na dworzu utworzyla sie taka warstwa jakby kora i dlatego  jest taki ladny ciemny i miejscami to odchodzi i niewiem czy to skrobac czy nie?skrobanie idzie strasznie wolno bo to twarde jest i korzen robi sie nie naturalnie jasny!pomocy
Jeśli będziesz miał w akwarium razem z tym korzeniem zbrojniki albo/i kosiarki, to one sobie poradzą z tym łuszczącym się drewnem. Tylko to solidnie sparz gorącą wodą/wygotuj, skoro to leżało na dworze. Ewentualnie zbieraj to co wypłynie na powierzchnię wody, żeby Ci filtra (ale tylko jak ma duże ssanie) nie zapchało w razie czego.

GG: Tylko na życzenie (po ostatnich wydarzeniach)
Moje akwarium: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=18823.0 Wink

Jeśli się mylę to besztajcie i poprawiajcie - człowiek uczy się całe życie i czasem walnie głową w mur.
antek amator
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Styczeń 02, 2009, 22:35:52 »

dzieki.pozdrawiam
michaltch
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Styczeń 02, 2009, 23:38:20 »

Sprobuj wziac zwyklego wkreta, przebij i przykrec przyssawke, z pewnoscia pomoze i korzen nie bedzie wyplywal.
Dziekuje, ale rada niezyt trafna - wkret najprawdopodobniej metalowy zupelnie nie nadajacy sie w akwarium Sad

Nie bardzo rozumiem dlaczego metalowy wkret nie nadaje sie do akwarium?Huh Domyslam sie, ze chodzi Ci o korozje i uwalnianie jonow metali ktore wchodza w sklad stopu. Masa takiego wkreta jest mala (stawialbym na max 10g) czyli wiele by tego nie bylo, korozja zachodzi bardzo wolno. Stezenie uwalnianych jonow byloby niemierzalne ze wzgledu na ilosc wody w akwarium i okresowe podmiany wody. Nie widze wiec powodow dla ktorych wkret metalowy nie moglby byc zastosowany w akwarium.
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Styczeń 03, 2009, 00:27:36 »

A chocby i z tej ze nie wprowadzam do swojego akwarium nic (doslownie nic ) co moze szkodzic w nawet najmniejszej formie, jesli mam problem to uzywam glowy (nie wkretow) by jak najmniej inwazyjnie go rozwiazac.
Jeszcze raz dziekuje za rade i dobre checi

wm1989
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #22 : Styczeń 15, 2009, 22:42:52 »

sorki że tutaj zapytam ale ja mam takie pytanko, skąd można wziąć korzeń , gdzie można szukac korzeni bo jak narazie mam z tym problem zeby znaleść jakis,jak ktoś zechce pomóc to z góry dzięki

128 l ogólne
25 l w planach

GG 6403509
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Styczeń 16, 2009, 00:08:16 »

Allegro jest nawiekszym i najtanszym sklepem !
http://www.allegro.pl/search.php?string=korzen&from_showcat=1&category=45946&country=1

ivan23
Stały użytkownik

« Odpowiedz #24 : Styczeń 16, 2009, 12:02:11 »

Mimo wszystko najwięcej frajdy sprawia znalezienie i spreparowanie korzenia własnymi rękoma. Jeśli o mnie chodzi, wybrałem się do arboretum w Kórniku pod Poznaniem i znalezłem piekny okaz platanka Smiley

Myślę że każdy z nas ma jakiś kawałek lasu w swej okolicy, warto się wybrać, połazić a na pewno coś się znajdzie. A w dodatku świeże powietrze Smiley

122, 63, 15, 36, 24, 24, 22
microrasbora galaxy, erythromicron, neocaridina heteropoda var. yellow, caridina babaulti cf. green, stripes, dario dario, boraras brigittae, cambarellus orange
wm1989
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #25 : Styczeń 16, 2009, 17:07:45 »

bo ja właśnie chce miec taką przyjemna satyswakcję z tego ze sam cos zrobiłem i pieknie sie bedzie prezentowac,dzieki za odpowiedzi

128 l ogólne
25 l w planach

GG 6403509
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: