Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Podgryzacze  (Przeczytany 2224 razy)
jackdave
Stały użytkownik

« : Grudzień 18, 2005, 17:47:25 »

Prosze wymieńcie mi wszystkie rybki akwariowe ( słodkowodne ) które mają tendencje do podgryzania płetw .

Niektórzy przeginają :/ Rybki to tez stworzenia !!
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Grudzień 18, 2005, 17:49:00 »

Sporo rybek może podgrysać jeśli ma złe warunki może jakieś konkrety?
Po co ci to wiedzieć?wybierasz obsadę czy jak? Cheesy
jackdave
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Grudzień 18, 2005, 17:57:05 »

nie wybieram ale chce wiedzieć na przyszłośc nie mam zamiaru miec rybek które maja tendencje do podryzania np. gurami :/ Wink Prosze podaj chociaż 10 nazw Smiley

mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Grudzień 18, 2005, 18:13:46 »

A dlaczego Twoim zdaniem gurami ma tendencje do podgryzania ? Po prostu musisz się zdecydować na jakiś gatunek i zasięgnąć o nim informacji. Ja osobiście słyszałem nawet o neonkach, które zamęczyły bojownika. To zależy od konkretnego przypadku, nie da się odpowiedzieć jednoznacznie na Twoje pytanie. Po prostu trzeba poznać dany gatunek ryby, aby wyciągnąć stosowne wnioski.
jackdave
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Grudzień 18, 2005, 18:24:40 »

Dlatego bo u mnie podgryzała danio ( teraz już wiem że gurami nie lubiąryb szybko plywających ) i podgryzala tez ramirezki :/ a czemu ramirezki tez podgryzała ?? o neonkach też słyszałem , czyli mowisz że ryby są nieobliczalne tak ?? , heh dobra wiec rozumiem że nie da sie odpowiedziec na to pytanie ale szkoda ze sie nie da Wink

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Grudzień 18, 2005, 18:30:03 »

Podobno brzanki sumatrzańskie są strasznymi podgryzaczami, a ja mam 10osobowe stadko i do tego gurami mozaikowe, bojownika wspaniałego samca i kilka weloniastych mieczyków. I co ? Brzanki absolutnie nie interesują się płetwami rybek Smiley A są już dorosłe + kilka młodych, i dorosłe regularnie mi się trą Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
jackdave
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Grudzień 18, 2005, 18:36:55 »

no to jak Ci brzanki nie podgryzają to ja juz nic nie wiem Wink A tyle słyszałem że brzanki własnie najwiecej podgryzają ... a Barwniak podgryza ??

mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Grudzień 18, 2005, 18:55:39 »

A ja z kolei z gurami nie miałem problemów. Nie widzisz jackdave, że nie da się odpowiedzieć na Twoje pytanie ?
jackdave
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Grudzień 18, 2005, 22:59:32 »

widze niestety

burdofel
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Grudzień 19, 2005, 01:48:53 »

Jak ryba jest zestresowana przez zamałe akwarium, przerybienie itd., to może podgryzać. Nie ma tu reguły.
jackdave
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Grudzień 21, 2005, 14:38:09 »

a prętnik w akwarium 25 litrow bedzie podgryzał np. gupiki lub inne rybki weloniaste ?? tak tylko pytam

remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #11 : Grudzień 21, 2005, 14:41:30 »

Zależy ile ich.Ja myśle że na takie akwa to parka lub haremik :wink: i jest spokój
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Grudzień 21, 2005, 15:14:16 »

Prętnik nie nadaje się do 25 litrów, no chyba że oprócz niego nie ma tam innych ryb. Jak pisał przedmówca - maks parka.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: