gina2006 a dlaczego w tym temacie:
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=18633.30nie napisałas mi tego na samym poczatku? jeszcze pisałas mi ze moge dokupic kiryski a teraz ze ze mam te kiryski oddac? akwarium od tamtego czasu sie nie zmniejszyło.... ehhh załamie sie zaraz
od poczatku raz ktos mi cos doradz ja to zrobie a za 2 dni slysze co innego i znowu zmiany.... miałem nadzieje ze tylko glonojada i mieczyka bede sie musiał pozbyc a tu taki zonk
same gupiki mi zostana...
Wtedy jeszcze niewiele wiedzialam o akwarystyce ( to bylo w listopadzie, a ja zaczelam we wrzesniu) i nie pisalam ze mozesz dokupic kiryski tylko ze mozna mieszac ich gatunki - a to spora roznica ! A wybacz nie moge pamietac kazdego watku w jakim bralam udzial
I widzisz nic do tej pory nie zrobiles by nie meczyc ryb, a jeszcze dokupiles mieczyka
, powinienes juz sie czegos nauczyc od tamtego czasu. Ja mam sporo wieksze akwarium i musialam oddac sporo ryb za darmo, choc za kazda placilam w slepie (a wiesz ze to nie male koszty). Tylko ze ja sie ucze a Ty widze ze nie,
nie wystarczy teraz rozpaczac i sie zalamywac tylko jak najszybciej naprawic to co robisz zle i zaczac robic dobrzeJesli nie bedzie ciasno to mozesz sobie trzymac ten zamek jak koniecznie chcesz (tylko ze 99% akwarystow Cie zakracze !) mnie on nie bedzie przeszkadal bo to nie moje akwa.
dwight 18 a dlaczego nie, jesli sie jemu podoba i nie bedzie za duzo ryb ? Kazdy sobie tak urzadza akwarium jak sie jemu (a nie Tobie !!!) podoba, wazne by nie szkodzilo to rybom - a strone estetyczna zostaw wlascicielowi nie ingerujac w jego gusta !