perfectmen87
Zainteresowany
|
|
« : Styczeń 25, 2009, 23:12:03 » |
|
Mam zbirnik 450 litrów i tak się zastanawiam co tam chodować może jakieś ciekawe pomysły?
|
|
|
|
|
|
|
Mutari28
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #1 : Styczeń 25, 2009, 23:14:32 » |
|
Człowieku z takim litrażem to masz ********* pole do popisu. Napisz nam co byś chciał albo co ci się podoba.
Wygwiazdkowałam. Proszę liczyć się ze słowami.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 13:45:35 wysłane przez Emi »
|
|
|
|
|
perfectmen87
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #2 : Styczeń 26, 2009, 23:52:10 » |
|
Wiem i dlatego musze to ostro przemyśleć. Tak mi chodzi cały czas po głowie arowana znajomy mi polecił murenę słodkowodną ale trzymac taki zbiornik dla 2-3 dużych ryb i praktycznie bez roślin to niebardzo:/
|
|
|
|
|
|
|
Drago
|
|
« Odpowiedz #3 : Styczeń 27, 2009, 00:18:27 » |
|
Dla arowany za małe,murena słodkowodna czyli Gymnothorax tile słodkowodna jest tylko z nazwy potrzebuje dodatku soli do wody,4 łyżki stołowe na 10 l wody pH 7,5-8,5.
|
|
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
sircula
|
|
« Odpowiedz #4 : Styczeń 27, 2009, 09:40:54 » |
|
Zupełnie poroniony pomysł. Zupełnie inne warunki...inne parametry wody i inne wymagania dla ryb. pozdr
|
|
|
|
|
|
|
Atria_C
Global Moderator
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #5 : Styczeń 27, 2009, 11:50:24 » |
|
Tanganika z Amazonką? Wow, a jak widzisz takie połączenie? Bo ja nie widzę.. Skąd taki pomysł?<pytam poważnie> Co do arowan to bardzo duże i silne ryby, widziałam je w zbiorniku 1000l - i wydawał się zbyt mały....
|
|
|
|
|
|
|
perfectmen87
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #6 : Styczeń 27, 2009, 17:28:45 » |
|
Arowane chchiałem od małego powinna troche skarłowacieć a jak nie to będzie dobry obiad:) Pomysł stąd że podoba mi się i to i to wiem że różni się woda i będzie problem z roślinami do tego coś mi woda kranowa nie pasuje do malawi bo kiedyś wpuszczałem do 2-setki skalary i pielęgniczki to padały. Pewnie trzeba ph troche podbić do góry
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #7 : Styczeń 27, 2009, 19:49:45 » |
|
Przecież arowany, skalary i pielęgniczki mają skrajnie inne wymagania niż ryby z jeziora malawi Skarłowaciała ryba to chora ryba. Pamiętaj o tym.
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Chudy89
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #8 : Styczeń 27, 2009, 22:12:40 » |
|
Fajny pomysł:D Dorzućmy jeszcze duże stado brzanek sumatrzańskich żeby coś z Azji było, pare tęczanek jako akcent Australijski, a na sam koniec jakąś rybe drapieżną żeby z tym zrobiła porządek. Będę orginalny i napisze, że nie piranie ale Sandacza albo Szczupaka:D. Przepraszam za sarkazm, i ironie ale nie mogłem się powstrzymać:D Moim zdaniem dużo zależy od wody jaka masz. U mnie czeka np zbiornik 300l na założenie ale tam prawdopodobnie będzie Tanganika, albo malawi a to dlatego ze mam wode twarda u siebie. Chociaz marzy mi sie Amazonia...
|
|
|
|
|
|
|
Atria_C
Global Moderator
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #9 : Styczeń 28, 2009, 00:15:44 » |
|
Jak już wspólnie doszliśmy do wniosku nie ma co szaleć. Zastanów się co Ci się bardziej podoba. Nie tylko dla ryb ale i dla Ciebie będzie lepij jeśli zdecydujesz się jeden biotop. Będziesz miał mniej pracy i problemów. Mi osobiście bardziej podoba się Amazonia.
|
|
|
|
|
|
|
Pyszczakos
Nowy
|
|
« Odpowiedz #10 : Luty 03, 2009, 14:22:46 » |
|
na twoim miejscu zrobił bym ogromna chodowlę pyszczaków kocham te rybcie xD albo Pare pirrani chociaż ja stawiam na pyszczaki
|
|
|
|
|
|
|
|