Heh dzięki wszystkim za odpowiedzi, postaram się odpowiedzieć pokolei:
Co do zbrojnika niebieskiego, to prezent od bliskiej osoby troszkę nie trafiony (też nie byłem z niego zadowolony), ale postanowiłem trzymać go aż urośnie do niepokojących rozmiarów, na szczęście mam kolegę z 250dziesięcioma litrami, który zaproponował że bez problemu go przygarnie jak podrośnie. Narazie ma tylko 2,5cm, więc nie ma obawy.
Jeżeli chodzi o wyższe rośliny na tylny plan, uwierzcie mi że za tydzień czasu jestem w stanie zrobić zdjęcie hemiantusa który będzie podnosił pokrywę, ale powiem Wam szczerze że nie apetycznie to wygląda, przytłacza całą aranżację, dlatego zdecydowałem się go przycinać na równo z planem środkowym. Neony mają wtedy sporo miejsca do pływania a krewetki wiele kryjówek we wspomianym heńku.
Hmm pokrywa , powiem Wam szczerze że dopiero teraz to zauważyłem i poprawiłem - powód jest następujący na pierwszym zdjęciu zarówno jak i na drugim po lewej stronie obok grzałki jest na przyzsawce szklana rurka wlotowa od filtra, przez nieuwagę położyłem pokrywę na niej...
Otoski - zrezygnuję, planuję jeszcze kilka krewetek a nie chciałbym zrobić "zupy rybnej"
Dzięki za pozytywne opinie, powiem Wam szczerze że jestem z tych akwarystów którzy wiecznie są niezadowoleni z wyników, ciągle coś poprawiam przesadzam przycinam a mimo tego i tak czuję niedosyt. Takie słowa jak Wasze budują. Ale i tak nie dam głowy czy za tydzień nie zobaczycie akwarum w nowym aranżu