Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Skalar - duzy, czarny.. wiedźmin!  (Przeczytany 4567 razy)
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Luty 18, 2009, 23:18:03 »

że też ja dorpiero teraz odkryłam ten wątek! Jestem w szoku..bo mimo marnego stanu tego skalarka, jest on jakiś taki wyjątkowy, że aż szok. Jedno spojrzenie na niego i ..gdybym nie miała jeszcze rybek i dopiero zastanawiała się nad obsadą, to przez tego "wiedźmina" miałabym w akwa jak nic głównie czarne skalary, a tego bym od Ciebie wybłagała Wink, wykupiła i byłby okazem nr.1 .
Naprawdę ..jest cudowny.  Mam nadzieję, że pozwolisz go jeszcze nie raz podziwiać na forum Smiley

ynkrywydyble
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Luty 20, 2009, 00:19:59 »

dla mnie tez Wiedzmin jest wyjatkowy  Embarrassed

a teraz tak to wyglada:

http://images45.fotosik.pl/67/3ed93c99f43a7091.jpg

http://images50.fotosik.pl/67/ff30dcb3087cc702.jpg

mam tez drugi podobnej wielkosci korzen ale bedzie zaciasno w akwarium. czekam tez az roslinki sie rozrosna, bym mogl je rozsadzic dalej. narazie jade na 2 filtry, ten od 100L oraz tem od obecnego. grzalka 300W daje rade. wlalem ichtiosan, poprzycinalem dziurawe liscie itp. Co do wiedzmina, wyraznie widac ze apetyt mu rosnie w miare jedzenia, daje pokarm tropical'a oraz ochotke, za ktora moje skalary przepadaja. Kupilem ostatnio Artemia - mix i pozniej wzbogace im diete. Co do tego nowego baniaka, to najlepszy ma on wplyw na neonki, gdyz teraz mam mocniejsze oswietlenie: 2x40W jarzeniowki, oraz 3 energooszczedne zarowki wiec wyraznie nabraly czerwonego koloru. jak narazie wszystko ok, od wczoraj woda zrobila sie niemal krystaliczna. Co bedzie dalej, okaze sie  Wink

wracajac do wiedzmina:
codziennie zagladam do niego i inncyh ryb, ale patrzac na wiedzmina, zauwazylem ze wyrastaja na nim ozdobne wzorki, takie jak u mojego drugiego skalara. w niedziele jak go dostalem to byl caly czarny-matowy. wiec moja teoria jest taka, ze wczesniej u kumpla wiedzmin nie byl lubiany w poprzedniej obsadzie baniaka.

P.S. mozna "prze-powietrzyc" wode?
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2009, 00:26:56 wysłane przez ynkrywydyble » Zapisane
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: