Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Przemek06 112 L -> ogólne  (Przeczytany 2670 razy)
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Marzec 14, 2009, 21:19:46 »

Niezle, ale troszke zmian Cie czeka
Muszla absolutnie nie moze byc w akwarium - zatwardza wode. Dodatkowe napowietrzanie likwiduje Ci zwiazki potrzebne do wzrostu roslin (co2), w zupelnosci wystarczy jak do filtra dolaczysz deszczownie i bedzie ruch tafli wody.
Zwir stanowczo za gruby i troche za jasny
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2009, 21:22:50 wysłane przez gina2006 » Zapisane

Przemek06
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Marzec 15, 2009, 09:18:45 »

z muszlą od dłuższego czasu coś planowałem zrobić, czyli usunąć i na jej miejsce das jakiś ładny korzonek,   a napowietrzacz działa tylko jak ktoś przyjdzie zobaczyć akwa, lub jeśli zależy mi na intesywnym ruchom wody np przy podawaniu leku, nawozu, lub przy wymiance wody ( ale z tym ostatnim nie wiem czy dobrze???).   A ze żwirkiem.....?.... musi juz tak zostac do wakacji, jak będe robił czyszczenie całego akwarium to coś na ten żwirek poradzimy.  Wink
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Marzec 15, 2009, 13:01:00 »

jak będe robił czyszczenie całego akwarium to coś na ten żwirek poradzimy.  Wink
Co masz na mysli ?
Nigdy nie czysci sie calkowicie akwarium, likwidujesz w takim wypadku caly eko system i akwarium jest znowu surowe - niedojrzale. Jesli chcesz cos takiego zrobic to nalezy zostawic czesc wody, zwir jesli zostawiasz "stary" to tez niedokladnie wyczyszczony. Filtr tez nie do konca czysc, mozna wszystkie czesci plastikowe (lub inne) wymyc, ale wklady czyscimy w wodzie z akwa.

Przemok
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Marzec 15, 2009, 22:15:41 »

Witaj
Ładniutkie akwarium.
Anubias rośnie normalnie, są to rośliny, których kłącza nie powinny być zakopane w podłożu. Żwir to głównie estetyka, większości roślinom jego granulacja jest obojętna (oby nie za drobny - mogą gnić korzenie) - w miarę rozsądku oczywiście Smiley. No i pamiętaj - "kapitalka" w akwarium, to raczej ostateczność (chyba, że np całkiem zmieniasz osadę). Pielęgnacja tak, jak mówi gina. A muszłę wywal.
Pozdrawiam

Przemek06
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Marzec 17, 2009, 16:56:24 »

ok, dzięki Wink muszle już wywaliłem, czekam tylko na jakiś ładny korzonek i przywiąże do niego jeszcze małego anubiasa...??...    a co myślicie o krewetkach w akwarium ogólnym??? Jakie gatunki? Amano, red cherry? i czy wogóle mogą być. Bo osobne akwarium troche miejsca zajmuje i kasy troche jest potrzebne, a jeśli juz robić to przynajmniej 20<... L Smiley
dolly
Stały użytkownik

Szczecin-Ystad

« Odpowiedz #20 : Marzec 18, 2009, 22:25:01 »

Jak na moje oko akwarium wygląda na mniej niż 112l.Poprzesadzała bym roślinki by to zmienić : )

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: