KASA_86
Nowy
|
|
« : Luty 23, 2009, 09:29:51 » |
|
Witam!!! Jestem tu NOWY Prosze o kilka porad. Mam 55l zbiornik i chcia bym miec w nim pare lub haremik pielegniczek kakadu lub ramirezki. co mi polecacie?? na dzien dzisiejszy moja obsada to : - 5 neonów czerwonych - 3 gupiki - zbrojnik niebieski (malutki 3cm) - 3 krewetki red schery chciał bym jeszcze z 3-4 kiryski panda Co o tym myślicie?? a moze macie jakies inne ciekawe propozycje dzieki i pozdrawiam!!!
|
|
|
|
|
|
|
Refal
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1 : Luty 23, 2009, 09:35:24 » |
|
Raczej Remireza,Osiągają nie duże rozmiary.ja chciałem mieć te pielęgniczki ale odpuściłem sobie.(mam 50 l) kupie je jak będę mieć większe akwarium.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2009, 09:43:16 wysłane przez Refal »
|
|
|
|
|
aaa
Stały użytkownik
(^^,)
|
|
« Odpowiedz #2 : Luty 23, 2009, 17:10:01 » |
|
Witam!!! Jestem tu NOWY Prosze o kilka porad. - zbrojnik niebieski (malutki 3cm) - 3 krewetki red schery Zbrojnik przelotnie? PS red cherry
|
|
|
|
Wróciłam! Haaa! 200l! xdd
|
|
|
Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik
Aramis śni się małym dzieciom ...
|
|
« Odpowiedz #3 : Luty 23, 2009, 17:36:59 » |
|
Ja bym nic nie dodawał
|
|
|
|
|
|
|
aaa
Stały użytkownik
(^^,)
|
|
« Odpowiedz #4 : Luty 23, 2009, 17:48:06 » |
|
chyba ze kilka neonów. Za to zbrojnika lepiej oddaj.
|
|
|
|
|
|
|
Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik
Aramis śni się małym dzieciom ...
|
|
« Odpowiedz #5 : Luty 23, 2009, 17:57:55 » |
|
Albo jak chcesz to zostaw tego glonojada a jak podrośnie to komuś oddaj .
|
|
|
|
|
|
|
TWIST642
Zainteresowany
battlefield vietnam
|
|
« Odpowiedz #6 : Luty 23, 2009, 19:41:00 » |
|
Przejdźmy do tematu!!!O Kakadu nawet nie myśl bo to ryba agresywna.Ramireza jest łagodniejsza ale przy twojej obsadzie to nie polecam żadnej pielęgnicy.Kirysy spokojnie możesz kupić.5 neonów to trochę mało kup jeszcze 5.Wywal gupiki a kup 10 hokejówek.I masz lux torpeda akwa
|
|
|
|
200l Budowa Kongo zrobione teraz amazonka
|
|
|
TWIST642
Zainteresowany
battlefield vietnam
|
|
« Odpowiedz #7 : Luty 23, 2009, 19:43:57 » |
|
BTW jakie masz w akwa zarośla
|
|
|
|
|
|
|
aaa
Stały użytkownik
(^^,)
|
|
« Odpowiedz #8 : Luty 23, 2009, 19:49:41 » |
|
Przejdźmy do tematu!!!O Kakadu nawet nie myśl bo to ryba agresywna.Ramireza jest łagodniejsza ale przy twojej obsadzie to nie polecam żadnej pielęgnicy.Kirysy spokojnie możesz kupić.5 neonów to trochę mało kup jeszcze 5.Wywal gupiki a kup 10 hokejówek.I masz lux torpeda akwa
kiryski - dobra, może zamiast zbrojnika pielegnica to co innego niz pielegniczka! Czemu ma "wywalić" gupiki? I 10 hokejówek jeszcze do tego? bosh...
|
|
|
|
|
|
|
TWIST642
Zainteresowany
battlefield vietnam
|
|
« Odpowiedz #9 : Luty 23, 2009, 20:00:28 » |
|
Czemu ma "wywalić" gupiki? I 10 hokejówek jeszcze do tego?Po co mu gupiki?Chyba tylko po to aby inne ryby zjadały narybek kiryski - dobra, może zamiast zbrojnikadlaczego zamiast?3cm zbrojnik jeszcze mu pogryzie kirysy Mogą żyć razem zero problemów pielegnica to co innego niz pielegniczka!NC.Mimo wszystko ani kakadu ani ramirezy nie pasują bosh...aha...
|
|
|
|
|
|
|
aaa
Stały użytkownik
(^^,)
|
|
« Odpowiedz #10 : Luty 23, 2009, 20:12:00 » |
|
to samo - po co mu hokejówki ale ten zbrojnik kiedys urosnie... a on ma 55l, nie rozumiesz?
|
|
|
|
|
|
|
KASA_86
Nowy
|
|
« Odpowiedz #11 : Luty 23, 2009, 22:28:59 » |
|
zbrojnik jest tylko chwilowo jak troche podrosnie to go oddam. tzn ze para ramirezek może byc??
|
|
|
|
|
|
|
aaa
Stały użytkownik
(^^,)
|
|
« Odpowiedz #12 : Luty 24, 2009, 08:36:05 » |
|
NC.Mimo wszystko ani kakadu ani ramirezy nie pasują
Przejdźmy do tematu!!!O Kakadu nawet nie myśl bo to ryba agresywna.Ramireza jest łagodniejsza ale przy twojej obsadzie to nie polecam żadnej pielęgnicy.
|
|
|
|
|
|
|
MichcioRoslina
|
|
« Odpowiedz #13 : Luty 24, 2009, 21:04:13 » |
|
no sorry że się wtrącę ale skąd myślenie "odda jak urośnie, teraz ma 3 cm jak urośnie oddam itd." czy nie znane jest wam pojęcie "karłowacieć"? Chodzi o to że on nie urośnie. Nie- bo skarłowacieje. Zostanie taki malutki ale to nie znaczy ze można go dalej torturować. Karłowacienie polega na to ze "z wyglądu" nie rośnie, ale jego narządy wewnętrzne rosną, co może. co jest dla niego bardzo bolesne.. to przede wszystkim...
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2009, 21:06:14 wysłane przez MichcioRoslina »
|
|
|
|
|
TWIST642
Zainteresowany
battlefield vietnam
|
|
« Odpowiedz #14 : Luty 24, 2009, 21:14:00 » |
|
no sorry że się wtrącę ale skąd myślenie "odda jak urośnie, teraz ma 3 cm jak urośnie oddam itd." czy nie znane jest wam pojęcie "karłowacieć"? Chodzi o to że on nie urośnie. Nie- bo skarłowacieje. Zostanie taki malutki ale to nie znaczy ze można go dalej torturować. Karłowacienie polega na to ze "z wyglądu" nie rośnie, ale jego narządy wewnętrzne rosną, co może. co jest dla niego bardzo bolesne.. to przede wszystkim...
Tiiaaaa to już czytałem x razy.Oddaj zbrojnika bo ci spokoju nie dadzą.Mimo wszystko to debata o ramirezach i kakadu ja już powiedziałem co o tym myśle.Może ktoś inny się wypowie
|
|
|
|
|
|
|
|