Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z filtrem JBL  (Przeczytany 960 razy)
Pawelb75
Nowy
*

« : Luty 28, 2009, 23:13:00 »

Witam wszystkich serdecznie!
Zamieściłem ten post w temacie "JEśLI MASZ PYTANIE O FILTR TO PISZ TUTAJ!!!" ale be odzewu. Może nie w tym miejscu go umieściłem więc chciałem ponowić moje pytanie.
Mam od pół roku akwarium 200 litrów. Mam filtr JBL Cristal Profi 250. Do nie dawna chodził bez zastrzeżeń. Od jaiegoś czasu zaczął głośno pracować. Więc go przeczyściłem i zauważyłem, że na wirniku łopatki luźno chodzą i to powodowało głośną pracę filtra. Więc wcisnąłem taki trzpień w łopatki żeby nie latały i podłączyłem go z powrotem. I znowu filtr zaczął pracować bardzo cichutko. Ale zauważyłem, że zmniejszył się przepływ filtru. Zmierzyłem przepływ i wyszło mi ok. 187 litrów/h a producent podaje od 320 do 400 litrów/h pod obciążeniem. Węże sprawdzałem i nie są zapchane. Co może być przyczyną? Może coś źle złożyłem ten wirnik. Albo coś trzeba jeszcze rozkręci i przeczyścić. Nie mam pojęcia. Może ktoś się orientuje co może być przyczyną?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: