Melmin
"Być Akwarystą... To Sama Przyjemność."
Stały użytkownik
Mój Bojek Którego Już Niema :(
|
|
« : Marzec 04, 2009, 18:05:09 » |
|
Witam. jutro do mojego nowego 140L wlewam wode, wkładam rośliny i wszystko co trzeba do dojrzewania, i pytanie: Czy będę mógł wpuścić do dojrzewającego akwa traszke chińską? ponieważ mam ją już od roku i od zawsze mam ją w akwa z rybkami. zawsze kiedy chce wyjść wyłazi sobie na filtr. Czy gdy ją wpuszczę do akwa to szybciej dojrzeje? Jest już przyzwyczajona do rybek, i kiedy akwarium dojrzeje wpuszcze rybki i ona sobie tam zostanie. Pozdro. Ps: jak więcej info potrzebne to pytać
|
|
|
|
4 molinezje Black Molly 1 Koza 2 żałobniczki (będzie więcej) 1 sumik kasatka Traszka Chińska 1 Piskorek 10 neon inessa 2 gupiki 1 chyba skarłowaciały mieczyk (takiego dostałem na urodziny)
akwa 140L.
|
|
|
gawron.1983
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #1 : Marzec 04, 2009, 18:19:18 » |
|
fotke tej traszki ( dla ciekawości mojej ) jak można
|
|
|
|
|
|
|
Melmin
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #2 : Marzec 04, 2009, 19:17:54 » |
|
|
|
|
|
4 molinezje Black Molly 1 Koza 2 żałobniczki (będzie więcej) 1 sumik kasatka Traszka Chińska 1 Piskorek 10 neon inessa 2 gupiki 1 chyba skarłowaciały mieczyk (takiego dostałem na urodziny)
akwa 140L.
|
|
|
gawron.1983
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #3 : Marzec 04, 2009, 19:34:02 » |
|
Fajneee!!!!
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #4 : Marzec 04, 2009, 19:59:45 » |
|
Czy będę mógł wpuścić do dojrzewającego akwa traszke chińską? ponieważ mam ją już od roku i od zawsze mam ją w akwa z rybkami . o ile wiem traszki powinno trzymać sie paludarium.
|
|
|
|
|
|
|
Melmin
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #5 : Marzec 04, 2009, 20:34:06 » |
|
ale ona nauczona jesc suche jedzenie dla rybek, z którymi przebywa już ponad rok. jest już dorosła, a wiem sporo o tych traszkach i kiedy osiągną dorosłość to reszte życia spędzają pod wodą, w moim przypadku wychodzi sobie na filtr raz na kilka dni. i w porównaniu do rybek, kiedy wyjdzie na filtr można wziąść sobie ją na ręce
|
|
|
|
akwa 140L.
|
|
|
izago1
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #6 : Marzec 06, 2009, 08:53:15 » |
|
Ale fajna niunia Nie wiem, czy powinienes ja wpuszczac do dojrzewajacago akwa. A do tej pory w jak duzym akwa byla?
|
|
|
|
54l 6xneon czerwony 3xgupik endlera 5xotosek 5xkirysek pando podobny 2+1 pielegniczka ramirezi
|
|
|
Melmin
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #7 : Marzec 06, 2009, 10:10:01 » |
|
Była w akwa 60L tylko, a teraz będzie 140L
|
|
|
|
akwa 140L.
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #8 : Marzec 06, 2009, 20:27:26 » |
|
i w porównaniu do rybek, kiedy wyjdzie na filtr można wziąść sobie ją na ręce to uważaj bo ona wydziela trujący śluz ze skóry poza tym absolutnie nie powinno jej się brać na ręce ponieważ jej skóra jest bardzo delikatna i podatna na uszkodzenia, chyba jednak mało o niej czytałeś ale nie da się ukryć że jest super!! gdzie ją kupiłeś?
|
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny
Power^^
|
|
« Odpowiedz #10 : Marzec 06, 2009, 20:41:30 » |
|
U mnie były po 16zł
|
|
|
|
112l. Ogólne 30l.- Gupiki, platki
|
|
|
Melmin
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #11 : Marzec 06, 2009, 21:54:41 » |
|
w szczecinie w carrefour za 9zł. wiem że wydziela śluz i dlatego po każdym kontakcie z nią myję ręce jak się z nią umie obchodzić to można brać ale nie ukrywam że trzeba być naprawde delikatnym... ostatnio jak byłem u babci znalazłem pod pniem drzewa kilka dżdżownic (lol2) chyba jeszcze spały bo przecież zima a ja obudziłem je odrazu na obiad chyba każdy wie o co chodzi... były długości ciała traszki a ta połkneła w całości
|
|
|
|
akwa 140L.
|
|
|
Pethro
|
|
« Odpowiedz #12 : Marzec 06, 2009, 22:07:22 » |
|
mozesz ją wpuścić tylko musisz kontrolować poziomem azotu... jak bedzie duzo roślin to one rozprawią się z amoniakiem produkowanym przez tą traszkę Wsadz do tego nowego akwarium filtr ze starym wkładem ze starego akwarium, tylko nie myj tego wkładu ! bedziesz juz miał przynajmniej filtr skolonizowany przez bakterie
|
|
|
|
|
|
|
Melmin
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #13 : Marzec 06, 2009, 22:11:47 » |
|
mozesz ją wpuścić tylko musisz kontrolować poziomem azotu... jak bedzie duzo roślin to one rozprawią się z amoniakiem produkowanym przez tą traszkę Wsadz do tego nowego akwarium filtr ze starym wkładem ze starego akwarium, tylko nie myj tego wkładu ! bedziesz juz miał przynajmniej filtr skolonizowany przez bakterie chyba jesteś pierwszym człowiekiem który mi pomógł w tym wątku Dzięki wielkie Pozdro dla wszystkich (oczywiście poza ziomkami którzy trzymają ryby w kulach )
|
|
|
|
akwa 140L.
|
|
|
gawron.1983
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #14 : Marzec 07, 2009, 21:29:21 » |
|
no i gratulacje tak nie typowego dorobku-jes super
|