Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Głośna muzyka a akwarium  (Przeczytany 2781 razy)
wroobelek
Nowy
*

« : Marzec 09, 2009, 16:15:03 »

Witam , mam pytanie dotyczące wpływu głośnej muzyki na akwarium , czy akwarium może być ustawione w pomieszczeniu z głośnymi kolumnami lub kinem domowym , będzie miało to negatywny wpływ na akwarium , jest możliwe że np pęknie ?? proszę o wypowiedzi , pozdrawiam
WitekuSku
Illuminacka rzeczywistosc...
Zainteresowany
**

Dein Gesicht ist mir egal...

« Odpowiedz #1 : Marzec 11, 2009, 09:23:06 »

Głośna muzyka może negatywnie wpływać na rybki, głos rozchodzi się również w wodzie.  Co się tyczy pęknięcia szyby, to jest to chyba możliwe, ale to by trzeba było wprawić ją w odpowiednie drgania. Słyszałem kiedyś, że coś takiego jest możliwe ... dźwięk to przecież fala.... Więc jak stworzysz odpowiednia "falę uderzeniową", to może się tak stać   Wink
daniel.iron
Stały użytkownik

Moje gadu-gadu 1339862

« Odpowiedz #2 : Marzec 11, 2009, 10:01:23 »

pytanie jak bardzo słuchasz głośno tej muzyki czy filmu i jak często? Wiele z nas przecież akwaria ma w pokojach czy salonach. Myślę że żeby akwarium pękło trzeba by niesamowicie głośno jej słuchać w odpowiedniej tonacji, kufel z piwem nie pęka jak się jest na dyskotece czy koncercie prawda?? Co do wpływu na rybki na pewno jest to dla nich stresująca sprawa ale jeśli nie przesadzisz z głośnością i okresem słuchania to będzie wszystko ok Smiley

wroobelek
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 12, 2009, 22:48:29 »

dzięki , zaczynam właśnie bawić się w akwarium i moje piękne bojowniki będą przyzwyczajane stopniowo do metalliki Smiley POZDRAWIAM
WitekuSku
Illuminacka rzeczywistosc...
Zainteresowany
**

Dein Gesicht ist mir egal...

« Odpowiedz #4 : Marzec 13, 2009, 08:43:23 »

A, jeśli do MetallicA'i, to jak najbardziej przyzwyczajaj je. Przy tak dobrej muzyce na pewno będą tobie dobrze rosły... Grin Szczególnie przy: "Kill'em All"... Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: