Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: "Pijane" ryby  (Przeczytany 8876 razy)
slavoy.tbg
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Maj 27, 2009, 16:52:33 »

O 1-2 bąble/s i o kleju nic nie pisało. Też stawiam na klej.
Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #16 : Maj 27, 2009, 16:58:24 »

Stary no jak użyłeś zwykłego kleju (a pokaż mi nietoksyczny..) wewnątrz akwarium to co się dziwisz. W akwarystyce używa się specjalnego silikonu przeznaczonego do umieszczania w wodzie, inaczej efekty jak na załączonym obrazku masz. Ba.. jak umyjesz akwa płynem do mycia naczyń Wink i źle spłukasz to też możesz potruć. Nauczka na przyszłość: ZERO chemii gospodarczej w akwarium. Tyllko te specjalnie do akwarystyki.

Nie wiem czy coś odratujesz. Wymień wodę, restart - zdezynfekuj wyposażenie i rośliny, świeża woda z uzdatniaczem. Sam nie wiem co ci jeszcze doradzić..

vasu
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Maj 27, 2009, 17:57:26 »

no jak na razie rybkom się poprawia

112 l.
Black Molly x25; Glonojad x2; Kiryski (spiżowy, pstry, albinoski); Bojownik samica x3; Kardynałek albinoski x5; Neon inesa x9
Kryptokoryna (krótka,długa); Żabienica; Moczarka; Rogatek; Anubias; Minima (orzech); Limnophilia; Paprotnica; Bacopa; Hydrokotyle;

45 l.
40x molinezja - chętni?
shogun4
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Maj 27, 2009, 21:01:31 »

No niestety, pokusa żeby sobie coś ułatwić Pattexem albo innym SuperGlue jest zawsze wielka, ale na pokusie powinno się kończyć  Undecided Ja bym jeszcze doradził jakieś witaminki na wzmocnienie. Skoro jest trochę lepiej to wcale nie musi się to skończyć całkiem fatalnie. Powodzenia.

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: