Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « rybki niszczą rośliny akwariowe
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: rybki niszczą rośliny akwariowe  (Przeczytany 6329 razy)
gio333
Nowy
*

« : Czerwiec 14, 2009, 17:21:47 »

witam pomóżcie moje rybki skubią rośliny i zostają same gałęzie.Co mam robić ?Mam 4 skalary,4 gurami,6 gupików.Akwarium 60l.Karmie je 2razy dziennie.poradżcie
Tymothy
Bywalec

Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 14, 2009, 17:44:28 »

Skalary potrzebują akwa minimum 200l !!!

Moje akwaria:
50l
Obsada:
1 Samiec Bojownika
1 Anentome Helena
3 Samice Bojownika
3 Krewetki Amano
12 Neonków Innesa
2 Ramirezy
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 14, 2009, 17:52:24 »

witam pomóżcie moje rybki skubią rośliny i zostają same gałęzie.Co mam robić ?Mam 4 skalary,4 gurami,6 gupików.Akwarium 60l.Karmie je 2razy dziennie.poradżcie
Pominawszy te skalary w 60 l, to mi sie wydaje ze jest zupelnie inny powod giniecia roslin w Twoim baniaczku ?
Jakie masz podloze, jakie oswietlenie, jakie rosliny, czym nawozisz, jakie parametry wody ?

Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 14, 2009, 17:54:12 »

Twoje ryby maja tragiczne warunki. Czym je karmisz? Suchym? Moga niszczyc rosliny z braku odpowiedniej diety lub chca sobie zrobic wiecej miejsca. Gurami? One nie sa czasem roslinozerne?
1) Kup se 300l
2) Karm je roznymi pokarmami
3) Jesli nie masz kasy oddaj rybki i kup sobie cos małego

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
gio333
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 14, 2009, 18:22:03 »

Podłoże piasek,żwirek i trochę kamieni nawozić jeszcze nie nawoziłem .Światło jarzeniowe ,filtr z deszczownicą, jedzenie mieszane czyli płatki ,granulki ,i suszone białe robaki firmy sera.Wody nie sprawdzałem.Woda w akwarium jest czysta ,ryby kolory mają prawidłowe.Rośliny mam 3 żabienica,tojeść rozesłana i mech jawajski .Objedzone są tojeść i mech.
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 14, 2009, 18:27:22 »

Podłoże piasek,żwirek i trochę kamieni nawozić jeszcze nie nawoziłem .Światło jarzeniowe ,filtr z deszczownicą, jedzenie mieszane czyli płatki ,granulki ,i suszone białe robaki firmy sera.Wody nie sprawdzałem.Woda w akwarium jest czysta ,ryby kolory mają prawidłowe.Rośliny mam 3 żabienica,tojeść rozesłana i mech jawajski .Objedzone są tojeść i mech.

MASZ ZA MAŁE AKWARIUM DLA TYCH RYB!
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 14, 2009, 18:36:47 »

Jesli mech to z pewnoscia gupiki, mialam duzy korzen i nakupilam mchu za 100 zeta by bylo od razu duzo (mech placzacy) - gupole (a dostawaly papu roslinne) nie zostwaily ani jednej galazki i to ja plakalam, a nie mech  Wściekły

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: