Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Szczupieńczyk  (Przeczytany 4248 razy)
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 15, 2009, 20:47:06 »

Jeżeli chodzi o temperaturę to Dageta 22-26 °C bojownik 25-32 °C więc temperatury zachodzą na siebie.
Szczupieńczyk pręgowany dorasta do 10 cm czyli jest jeszcze raz taki jak Dageta więc za mały zbiornik,no i z neonami byś się pożegnał.Co do zagrzebek nie miałem ich nigdy ale zalecają akwarium jednogatunkowe ewentualnie z innymi przedstawicielami rodziny.Miałem dawno temu proporczyki które w ciągu trzech dni pozbawiły ogonów znaczną część obsady,z zagrzebkami może być podobnie.
Skrzelopiór podobno był popularny parę lat temu,w każdym razie wszystkie książki które czytałem tak pisały ale ja osobiście nigdy na tę rybę nie natrafiłem.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: