Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Akwa 50l  (Przeczytany 2655 razy)
Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Lipiec 02, 2009, 20:41:03 »

Nie wiem co tu ma do rzeczy autorytet , miałem neony przez pare lat(i mam je do dziś) i zdążyłem zaobserwować ich zachowanie dlatego uważam że 50l dla samych neonów to minimum , zresztą dużo osób uważa podobnie.

Nie widzę przeszkód w trzymaniu 10 neonów zielonych w 15l a wy sie o 50 martwicie... Nie bądźmy tacy sceptyczni. Grin

P.S. dwight, jak tam knurunio? Grin Grin Grin

ty sadysto Wściekły

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Lipiec 02, 2009, 20:45:19 »

Proszę nie ubliżać. Angry
Obserwowałem takie przypadki i nie uważam, że było im tam źle. Tym bardziej, że miały odpowiedni biotop i parametry. Ta cała nagonka na jak najmniejszą ilość ryb sprawdza się wtedy, gdy stawiamy wszystko na rośliny.
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Lipiec 02, 2009, 20:45:52 »

Prosze o orginalniejsze metody trollingu.

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Lipiec 02, 2009, 20:46:55 »

Prosze o orginalniejsze metody trollingu.

Przepraszam, a do kogo kierujesz swoją wypowiedź?
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Lipiec 02, 2009, 20:47:51 »

Nie widzę przeszkód w trzymaniu 10 neonów zielonych w 15l a wy sie o 50 martwicie... Nie bądźmy tacy sceptyczni.

TY SOBIE CHYBA ŻARTY ROBISZ  Shocked Shocked Shocked przez takich ludzi jak ty właśnie zamykane są złote rybki w kuli  Undecided a miałeś kiedyś te neony zielone że tak to oceniasz? bo tak się składa że ja je mam i są to bardzo ruchliwe ryby(jeszcze bardziej ruchliwe od czerwonych) i dla nich to 50l to już chyba jest naprawdę absolutne minimum , ludzie nie kierujcie się tylko wielkością ryb!! każda ryba ma inną nature,inny styl pływania i nieraz duże ryby można trzymać w mniejszych akwariach niż te malutkie.Tak więc 15 litrów dla neona to chyba jakieś nie porozumienie  Tongue mam nadzieje że to była ironia z twojej strony.

Obserwowałem takie przypadki i nie uważam, że było im tam źle. Tym bardziej, że miały odpowiedni biotop i parametry. Ta cała nagonka na jak najmniejszą ilość ryb sprawdza się wtedy, gdy stawiamy wszystko na rośliny.

uważasz więc że lepiej znasz się od specjalistów którzy mówią że 40l to minimum?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2009, 20:49:31 wysłane przez dwight 18 » Zapisane
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Lipiec 02, 2009, 20:53:41 »

Nie twierdzę, że znam się lepiej. Uważam, że trzymanie neonów w tak małym akwarium jest możliwe, ale to nie znaczy że właściwe.
młodyakwarysta
Bywalec

ryby denne

« Odpowiedz #21 : Lipiec 02, 2009, 20:58:55 »

mnożliwe jest rowniez trzymanie bojka w kuli ,ale czy właściwe?

moje awkaria 54l i 27l i 30l i25
Maży mi sie jeszcze 10 zbiorników ....
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Lipiec 02, 2009, 21:00:55 »

Nie twierdzę, że znam się lepiej. Uważam, że trzymanie neonów w tak małym akwarium jest możliwe, ale to nie znaczy że właściwe.

młodyakwarysta wyjaśnił ci to.
aha i knurunio czuje się dobrze  Grin
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: