Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: odbłyśnik  (Przeczytany 1532 razy)
justynadracz
Stały użytkownik

« : Czerwiec 28, 2009, 19:45:04 »

z czego i w jaki sposob najlepiej zrobic odbłysnik? czytałam rozne opinie na ten temat.... mam akwarium 375 l, 2x36 w, czy odblysnik duzo da?  o ile % zwiekszy natezenie swiatła?

czytałam teraz na forum o tym, i wiekszosc osob twierdzi ze najlepsze sa specjalne odłbysniki niz np folia lustrzana... jaki odbłysnik byłby najlepszy, asymetryczny czy moze inny...?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2009, 20:30:51 wysłane przez justynadracz » Zapisane
Krzyster
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Lipiec 02, 2009, 13:15:11 »

folia lustrzana samoprzylepna w zupełności wystarczy, po obklejeniu całej obudowy od wewnątrz efekt jest niesłychany.

około 30% światła więcej, raz na parę tygodni, osadzający się nań kamień, wystarczy przetrzeć octem kuchennym - i folia jak nowa ( no prawie Smiley)
paweł_xxxD
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Lipiec 03, 2009, 11:06:49 »

wlasnie mam pytanie czy pokrywę trzeba całą wykleic (niech ktos wstawi zdjecie oklejonej pokrywy)prosze o szybka odpowiedz z gory thx
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #3 : Lipiec 03, 2009, 11:40:11 »

Jeśli dasz radę całą (od środka), to bardzo dobrze, czym większa część, tym lepiej.
paweł_xxxD
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Lipiec 03, 2009, 14:07:24 »

przed chwila skonczylem wykleiłem cala pokrywe od srodka jest 2xjasniej
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Lipiec 03, 2009, 15:07:37 »

przed chwila skonczylem wykleiłem cala pokrywe od srodka jest 2xjasniej

jest tak samo jasno tylko więcej światła jest kierowane na lustro wody a nie wchłaniane przez pokrywę od i cała tajemnica odbłyśnik działa jak lustro .

Młode ampularie oddam
justynadracz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Lipiec 04, 2009, 18:45:34 »

folia sie ponoc po czasie niszczy, brudzi. zastanawiam sie nad odbłysnikami za 30 - 50 zł widziałam do mojego akwa. tylko nie wiem jakie kupic, symetryczne itp, rozne sa...
paweł_xxxD
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Lipiec 04, 2009, 19:53:26 »

ja slyszalem ze na folii po kilku miesiacach zbierze sie troche kamienia i brudu ale to wystarczy ze sie przetrze woda z octem, ja sam osobiscie w koszty duze sie nie pakowalem kupilem folie wykleilem pokrywe i jestem zadowolony z efektów Smiley
justynadracz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Lipiec 04, 2009, 21:12:59 »

odbłysnik wydaje mi sie bardziej profesjonalny i nie jest wcale taki drogi:)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: