Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Kula, jaką rybke mogę do niej kupić?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kula, jaką rybke mogę do niej kupić?  (Przeczytany 11236 razy)
mati1234
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Sierpień 03, 2009, 16:20:53 »

ja mam kulę 18l z pokrywą, oświetleniem, filtrem, grzałką i termometrem . Na spodzie mam żwirek. Mam też dość dużo roślin tak w wodzie jak i na powierzchni wody .  Dość ładnie to wygląda ale trzymam w tej kuli narybek gupików ( na inne ryby raczej się ten litraż nie nadaje ).

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=26022.0

Zapraszam do komentowania mojego akwa!!!
ewelusia56
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Sierpień 03, 2009, 16:48:57 »

Owszem rybom przeszkadza kulisty kształt. Nie sa w stanie sie prawidlowo orientowac w przestrzeni oraz od scianek odbija sie ich echo (caly czas slysza, ze cos sie dookola plywa). Pozatym patrzac z wnetrza kuli scianki dzialaja jak soczewki.
To prawda czytałam gdzieś artykuł o trzymaniu ryb w kuli i to samo tam pisało

Smiley XD :****
mati1234
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Sierpień 04, 2009, 12:38:10 »

Ale na narybek się nadaje ( lepsze to niż mały kotnik bez filtra i pomki)...

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=26022.0

Zapraszam do komentowania mojego akwa!!!
dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Sierpień 05, 2009, 16:13:09 »

mati1234 ja z moim tatą kiedyś o siódmej zobaczyliśmy,że danio składa ikrę więc szybka akcja ciach,ciach do kuli (pierwsze co było pod ręką jak byłam mała trzymałam tam szklane rybki Wink) przychodzi (z pracy,szkoły)Jedno o dziwo malutkie danio pływa przy powierzchni a teraz jest to śliczne danio lamparcie (a rodziców ma pręgowanych xD)

Jostein Gaard
Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: