Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: gamic1 - 200l  (Przeczytany 6021 razy)
gamic1
Nowy
*

« Odpowiedz #30 : Maj 09, 2010, 18:25:19 »

andrzejkowac  - tak samotłumaczył mi mój kolega(jego teściuto doświadczony akwarysta).

Ale u mnie to akurat były okrzemki, były bo sobie poradziłem... ale mam teraz ... zieloną wodę ... Angry Sad Cry
Walczę teraz  z tą zielonką, zamówiłem lampę UV - czekam...
Na tą chwilę częsta podmiana wody (30-40%), a nawet zafundowałem rybciom "3 dni nocy" - zaciemniłem akwarium na 3 dni - po tym czasie woda fajniutka :-)... ale przez dwa dni...  Sad

Myślę że lampa da radę...

Zmniejszyłem obsadę Neonów, dołożyłem 4 szt maleńkich Zbrojników, i wpuściłem 30 krewetek... ale coś mi się zdaje że częśc "poszła na pokarm..."  Tongue

Jak woda się ładna zrobi to kilka aktualnych foto dołączę.

Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2010, 21:03:35 wysłane przez gamic1 » Zapisane
gamic1
Nowy
*

« Odpowiedz #31 : Maj 23, 2010, 21:03:59 »

22.05.2010r

Od wczoraj chodzi u mnie lampa UV 11W, podpięta do kubełka...
Woda z zielonego szamba zrobiła się prawie idealna !!!  jeszcze trochę paproszków pływa, ale w 24h zrobiła się REWEACJA !!!, a było już tak że co 3 dni podmieniałem 50% wody bo ryb nie było widać ...

Do tego wstawiłem filtr wewenętrznyn Aqaela - nie za mocny, ale jako mechaniczny daje radę...

Co do krewetek, 3 znalazłem... w kubełku :-) (wciągnęło je) teraz założyłem gąbkę na rurkę ssącą...  i okazałosię że 3 uszłuy z życiem i żyją w  akwarium... :-)

Za klika dni, jak się woda zrobi jak kryształ - będą fotki.

Pozdrawiam.
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: