Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak zacząć?  (Przeczytany 3862 razy)
zibi
Bywalec

kocham to ;]

« Odpowiedz #15 : Sierpień 23, 2009, 07:57:55 »

Dokładnie (nie wiemy jaka jest wysokość) ale te "skromne" 0,65W/L to dużo za dużo na początku.

Wysokość akwarium to 40 cm.
Podobają mi się neonki. Co oprócz nich mogę jeszcze dokupić? Jaka liczba rybek będzie najodpowiedniejsza?

Filtr muszę wyłączać na noc bo spadająca woda robi trochę hałasu i nie da się spać.

1.filtr musi być włączony. Jeżeli nie akceptujesz tego to kup sobie wewnętrzny. Są ciche i niedrogie.
2.15 neonów inessa + jakieś pielęgniczki(kakadu,ramirezy,sajica,agassiza itp.) + otoski/kirysy.

o sobie: cieszę się, że mam 20 lat;

aktualne zajęcie: w piłkę gram;

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=25776.msg238930;topicseen#msg238930
1975maniek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Sierpień 23, 2009, 13:12:02 »

Żółwie miały wodę do połowy akwarium (około 50-60 l) więc grzałka była odpowiednia. Postaram się kupić grzałkę około 100W.
Mój filtr to AQUAEL VERSAMAX FZN-2
Filtr wyłączam na noc bo kaskadowe robią trochę hałasu. Czy na noc będę potrzebował napowietrzacz ?
Jeżeli masz kaskadę to wodę musisz w akwarium mieć max 1cm poniżej wylewy z kaskady, wówczas nie będziesz słyszał spadającej wody do akwarium. A ta kaskada jest bardzo dobra.
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Sierpień 23, 2009, 13:31:32 »

Filtr muszę wyłączać na noc bo spadająca woda robi trochę hałasu i nie da się spać

jak to się nie da? ja tam normalnie śpię , nawet mam włączone napowietrzanie a więc hałas jest dosyć duży ale jest to swojego rodzaju monotonia i nawet jest to usypiające , coś w stylu słuchania kołysanek.A więc jak widać da się tylko trzeba się trochę poświęcić , poza tym zewnętrzne filtry kubełkowe albo kaskady pracują praktycznie bezgłośnie9oczywiście zawsze coś tam słychać ale takie dźwięki nikomu nie powinny przeszkadzać) .Filtr musi chodzić 24 godziny na dobę jest to warunek niepodważalny i bez niego akwarium nie będzie poprawnie funkcjonować.

A ta kaskada jest bardzo dobra.

jeszcze zależy jaka  Roll Eyes Chiński szajs to nawet do filtrowania wody w klozecie się nie nadaje  Roll Eyes
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #18 : Sierpień 23, 2009, 13:50:20 »

Tutaj muszę zaprotestować. Chińczycy potrafią robić dobrze rzeczy, jeśli mają takie zlecenie.
W dzień robią wyroby dobrej jakości, a w nocy na tych samych maszynach, z gorszego materiału i nie odrzucając wadliwych elementów, robią podróby tych dziennych wyrobów.  Grin
Niestety, u nas w Polsce liczy się tylko cena, więc i sprowadza się produkcję nocną.

W związku z tym proszę o pisanie "wyrób wytworzony nocą".  Wink
1975maniek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Sierpień 23, 2009, 21:28:03 »

jeszcze zależy jaka  Roll Eyes Chiński szajs to nawet do filtrowania wody w klozecie się nie nadaje  Roll Eyes

Filtr FZN2 Aqael-a to jest polski produkt.
newsland
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Sierpień 24, 2009, 11:11:19 »

Filtr muszę wyłączać na noc bo spadająca woda robi trochę hałasu i nie da się spać

jak to się nie da? ja tam normalnie śpię , nawet mam włączone napowietrzanie a więc hałas jest dosyć duży ale jest to swojego rodzaju monotonia i nawet jest to usypiające , coś w stylu słuchania kołysanek.A więc jak widać da się tylko trzeba się trochę poświęcić , poza tym zewnętrzne filtry kubełkowe albo kaskady pracują praktycznie bezgłośnie9oczywiście zawsze coś tam słychać ale takie dźwięki nikomu nie powinny przeszkadzać) .Filtr musi chodzić 24 godziny na dobę jest to warunek niepodważalny i bez niego akwarium nie będzie poprawnie funkcjonować.

A ta kaskada jest bardzo dobra.

Miałem poziom wody około 10 cm poniżej wylewu wody i dlatego było dość głośno. Dzisiaj sprawdzałem jaki będzie efekt gdy wody będzie około 1 cm poniżej wylewu i jest o wiele ciszej, więc filtr może być włączony nocą.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2009, 11:33:39 wysłane przez newsland » Zapisane
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: