Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Kakadu-barwniak szmaragdowy-krewetka?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kakadu-barwniak szmaragdowy-krewetka?  (Przeczytany 1773 razy)
kamiltd
Nowy
*

« : Listopad 01, 2009, 09:52:51 »

Witam mam akwa 150 litrów chciałbym tam trzymać barwniaka szmaragdowego kakadu i krewetki czy taka kombinacja jest możliwa?
Do tej pory w akwa pływa 4 zbrojniki 5 kirysków 3 cierniooczki 4 gupiki 5 neonków 3 tęczanki wernera. parka barwniaka szmaragdowego.
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Listopad 01, 2009, 13:42:39 »

Ja bym dał albo barwniaki albo kakadu w odpowiedniej konfiguracji .Natomiast krewetki z tym połączeniem to raczej drogi chociaż zdrowy pokarm Grin
Odnośnie tego co już masz to neonki zdecydowanie kiepsko 5 sztuk to mało to są rybki ławicowe więc zalecane byłoby pomnożyć je przez tak min 4lub 5 .Kiryski 5może być chociaż ze 2-3 więcej jak na to akwa nie zaszkodzi ,Gupiki jak gupiki może nie rewelacja ale jak masz samce i samice to przynajmniej barwniaczki pewnie ucieszą się z żywego pokarmu .Co do tęczanek i ciernioczków to się zbytnio nie orientuję ale tak średnio to widzę na twoim miejscu zrezygnowałbym z nich na korzyść neonów .
Podsumowując
Spore stadko neonów
barwniaki i kiryski na dno
Zbrojniki niech są jak jest
gupiki na pokarm i nic więcej bym nie dawał .

Młode ampularie oddam
kamiltd
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 01, 2009, 16:10:58 »

Z kakadu zrezygnuję z krewetkami zaryzykuje może się uda. Neonków dokupię ale tęczanki tak mi sie spodobały że też dokupie.
1975maniek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Listopad 02, 2009, 10:50:04 »

Moim zdaniem w takim dużym akwarium możesz trzymać kakadu z krewetkami (amano, filtrujące) co do karłowatych jak będziesz miał dużo kryjówek to też sobie poradzą. Fakt będziesz je rzadko widział.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: