Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kirysek i Glonojad-pytanie  (Przeczytany 1512 razy)
Karolina1990
Nowy
*

« : Listopad 20, 2009, 18:46:53 »

Mam do Was pytanie. Dostałam na urodziny akwarium i teraz zamierzam kupić jakieś rybki w związku z tym mam pytanie. Czy kirysek i glonojad mogą być w jednym akwarium?? Nie zrobią sobie nic na wzajem?? Mam akwarium 60l i chciałabym rybki które będą później większe moglibyście cos polecić??
Dziękuje i pozdrawiam  Smiley
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Listopad 20, 2009, 20:11:44 »

Najpierw trzeba urządzić akwarium.Czyli zalać wodą,posadzić rośliny(dużo),dodać ozdoby,podłączyć wszystkie urządzenia i czekać 3 tygodnie aż woda dojrzeje.Dopiero jak minie ten czas możesz pomyśleć o rybciach  Cheesy.akwarium masz nieduże  Sad więc i ryby muszą być odpowiednie.Glonojad napewno odpada.Polecam neony,kiryski,bystrzyki,żałobniczki,prętniki(harem1+3),bojowniki(harem1+3)krewetki,ślimaki,a zamiast glonka otoski(na glony).Te rybki co wymieniłem są stadne,więc musi być ich po kilkanaście sztuk.Zobacz w internecie opisy tych co podałem i podaj co ci sie podoba,bo na wszystkie gatynki napewno nie będzie tyle miejsca w 60l.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: