Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Zrób to sam « dyfuzor ceramiczny-jak wyczyscic?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: dyfuzor ceramiczny-jak wyczyscic?  (Przeczytany 16928 razy)
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #15 : Listopad 30, 2009, 22:21:57 »

niewiem co stosuja w Szwecji do uzdatniania wody
Pewno nic nie stosują, tak ja u mnie. Woda przechodzi przez filtr węglowy (koks) i filtr z kamyczków i to wystarcza. We Francji w restauracji kelner podaje wodę z kranu, tylko u nas ludzie wolą taką odstaną w butelce PET  Wink, albo po prostu muszą, bo nie mają wyboru.  Undecided
mymlon
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Grudzień 05, 2009, 10:32:51 »

hmmm, no ok, dowiedzialem sie co stosuja do wody w Szwecji Wink, i innych krajach, ale nadal nie jestem pewien co jest najlepsze do czyszczenia dyfuzora
pin54
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Grudzień 07, 2009, 16:33:30 »

To nie kupuj dyfuzora, będziesz miał problem z głowy...

To co dla mnie najlepsze, nie będzie najlepsze dla Ciebie więc jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Najlepszy to jaki ? Czyści najlepiej, jest najmniej trujący, najłatwiej dostępny, najtańszy....? A może wszystko na raz? Jak tak to musisz sobie zrobić tabelkę i powartościować opcje....

Myślę, że w tym temacie jest wystarczająco dużo informacji żeby zawęzić wybór do 2-3 opcji i wtedy chyba nie będzie problemem spróbowanie wszystkich ?
mymlon
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Grudzień 07, 2009, 17:05:05 »

zrobiłem tak: odkamieniacz do kibelka na ok 30 min, słabo, dyfuzor nadal brazowy nalot, wiec posypalem soda oczyszczona i polałem octem, były bąbelki Smiley ( ps tak też się czysci zlewy i rury). po kilku minutach szczoteczka, troszke zostało nalotu, ale.... wypłukałem i w akwa... pochodził chwile i zrobił się jak nowy

Ps
To nie kupuj dyfuzora, będziesz miał problem z głowy...

To co dla mnie najlepsze, nie będzie najlepsze dla Ciebie więc jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Najlepszy to jaki ? Czyści najlepiej, jest najmniej trujący, najłatwiej dostępny, najtańszy....? A może wszystko na raz? Jak tak to musisz sobie zrobić tabelkę i powartościować opcje....

Myślę, że w tym temacie jest wystarczająco dużo informacji żeby zawęzić wybór do 2-3 opcji i wtedy chyba nie będzie problemem spróbowanie wszystkich ?
tego typu odpowiedzi są tylko po to by nabijać niepotrzebnie posty.

aa, dowiedzialem sie na innym forum, że jest srodek do czyszczebnia dyfuzorów z ADY, ponoc rewelka
pin54
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Grudzień 07, 2009, 22:54:19 »

tego typu odpowiedzi są tylko po to by nabijać niepotrzebnie posty.
A tego typu posty
hmmm, no ok, dowiedzialem sie co stosuja do wody w Szwecji Wink, i innych krajach, ale nadal nie jestem pewien co jest najlepsze do czyszczenia dyfuzora
po co są ? Dostałeś rzeczową odpowiedź na temat i to nie tylko ode mnie, ale nie potrafiłeś jej wykorzystać.

Trochę samodzielności i zdecydowania. Jak przeczytałem twój post to mi się przypomniał wierszyk naszego największego komediopisarza Aleksandra o pewnym osiołku... Jak chciałeś mieć jedną odpowiedź to trzeba było zapytać jednej osoby.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: