Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Wydajności naszych filtrów wedłóg producenta
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wydajności naszych filtrów wedłóg producenta  (Przeczytany 994 razy)
shalashaska
Zainteresowany
**

« : Styczeń 18, 2010, 09:59:59 »

Nawiązując do wydajności naszych filtrów to i tak chyba jest pic na wode, bo dla przykladu mój eheim ma wydajność 1050l/h więć w ciągu miuty powinien mieć 17.5l/min a dzieląc to jeszcze raz przez 60s da nam 0.29l/s czyli ponad jedną szklanke w ciagu sekundy a nigdy nie zauważyłem by posiadał taką możliwość napełnienia naczynia.Chyba że coś źle podzieliłem.Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2010, 12:09:38 wysłane przez shalashaska » Zapisane

andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 18, 2010, 10:43:07 »

Popraw babola w temacie.
A co do wydajności to z tym bywa różnie. Z tego co kiedyś przeczytałem to producent podaje wydajność samej pompy a więc bez wkładów.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2010, 14:38:28 wysłane przez andrzej72 » Zapisane

Morlinek
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Styczeń 18, 2010, 14:31:05 »

Ja mam podobnie tylko że z wewnętrznymi.Mam filtr Tetra tec IN600plus pisze żę ma on 600l/h a dla porównania mój starszy filtr Atman ma 450 l/h i kiedy włączę oby dwa to wyraźnie widać żę atman o wiele więcej przelewa wody i robi większy sztorm.
dunaj-83
Stały użytkownik

-Waterworld- ;-D

« Odpowiedz #3 : Styczeń 19, 2010, 23:13:29 »

Dlatego nie trzeba wierzyć producentom, tylko kupować większe, wydajniejsze filtry.
Wiadomo że filtr traci na wydajności jak się zanieczyści trochę, poza tym jeśli już faktycznie będzie za duży i będzie robił pralkę w akwarium zawsze można go trochę przykręcić warto o tym pamiętać przy zakupie   
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: