Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytanie o statecznik  (Przeczytany 980 razy)
nati
Nowy
*

« : Styczeń 28, 2010, 09:26:34 »

Witam wszystkich,może jakieś mądre głowy odpowiedzą na moje pytanie,które mnie nurtuje a dotyczy ono statecznika. Chciałabym przerobić swoją pokrywę 80x35 i dołożyć oświetlenie,trochę kombinuję bo nie wiem czy lepiej zostawić standardowe 2x18W T8 i dorzucić do tego 2x24W T5 czy lepiej może byłoby wrzucić statecznik np. 3 lub 4x24 T5.Jeżeli mi pomożecie to na pewno łatwiej będzie mi się zdecydować.Moje pytanie dotyczy statecznika,tu link http://www.allegro.pl/item882872068_statecznik_elektroniczny_3x24w_4x24w_3x15w.html  mianowicie może on obsługiwać i T5 i T8, a czy ktoś wie czy do tego statecznika można podpiąć na raz 2x18W T8 i 2x24w T5 tak żeby uzyskać kombinację 4 świetlówek czy tu można podpiąć albo tylko T5 lub tylko T8? Bardzo proszę o poradę bo ciężko mi się zdecydować. Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam wszystkich przerabiaczy Wink
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 28, 2010, 12:15:57 »

Do tego statecznika można podpiąć albo T5 albo T8. 3x24W powinno wystarczyć nawet z zapasem dla większości nawet wymagających roślin.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: