Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: cięcie po kosztach czyli 2x filtr wewn  (Przeczytany 1131 razy)
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« : Styczeń 25, 2010, 14:27:12 »

witam, chcialem sie zapytac co sadzicie o tym zeby stosowac 2x filtry wewn w 112l akwa ?
chwilowo nie mam tyle kasy zeby wydac na DOBRY zewnetrzy filtr (marzy mi sie fluval 205 zeby miec spokoj na wiele lat) a mialem taka sytuacje ze dostalem w prezencie aqua szut 750 i zrezygnowalem ze starego czyli aquael fan2

niestety ten aqua szut mi sie zapycha czesto, postanowilem sprawdzic jak bedzie jesli bedzie miec pomoc Smiley

a Wy co o tym sadzicie?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2010, 15:37:18 wysłane przez bebikk » Zapisane

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
Morlinek
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Styczeń 25, 2010, 14:49:59 »

Ja polecam Ci kupienie używanego Eheima Calassica np: 2215,2217.Z tańszych wariantów to filtry Aqua Nova,są podobno tak dobre jak Eheimy proffesional.
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Styczeń 25, 2010, 16:48:45 »

możesz kupić dużą gąbkę i nałożyć ją na ten Fan2, powierzchnia filtracyjna sie zwiekszy i nie będzie sie czesto zapychał Wink, jedyny minus to szpecący widok, ale mozna go zamaskować nurzańcem korzeniem czy czyms podobnym
Morlinek
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Styczeń 25, 2010, 17:35:37 »

możesz kupić dużą gąbkę i nałożyć ją na ten Fan2, powierzchnia filtracyjna sie zwiekszy i nie będzie sie czesto zapychał Wink, jedyny minus to szpecący widok, ale mozna go zamaskować nurzańcem korzeniem czy czyms podobnym
A mnie te gąbki denerwują jako filtry pod względem czyszczenia.Kiedyś miuałem głowice fat-4 i gąbke.Po miesiącu jej nie było bo okropnie się ją czyści,cały cyf z gąbki spływa spowrotem do akwarium.Alternatywnie możesz kupić kaskadę.
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #4 : Styczeń 25, 2010, 17:55:04 »

na kaskade bym musial pociac pokrywe zeby sie zmiescila, i tylko to praktycznie mi przeszkadza w kupowaniu kaskady. Chwilowo mowie jej zdecydowanie nie.
A co do estetyki to faktycznie na chwile obecna ciekawie nie jest lecz na szczescie tragicznie rowniez Cheesy

w aqua szucie mam ten dlugi "plaster" w postaci jakby gabki szklanej/waty? na pewno wiecie o co mi chodzi tylko nie potrafie tego sprecyzowac.
w aquael mam gabke o duzych dziurach zeby sie tak nie zapychala no i beda chwilowo tak czyscily mi akwa

i dzieki za podpowiedzi jakie filtry kupic bo szczerze to tez myslalem nad uzywka jakas ale to tez wazne jaki zeby posluzyl mi dluzsza "chwile" Wink

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
Morlinek
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Styczeń 25, 2010, 19:20:07 »

Chwile ? Eheimy,nawet używane posłużą ci bardzo długą chwilę.Ja polecam Ci gąbki tetry,nie z amałem pory i nie za duże.Używam ich do filtracji mechanicznej i sprawują się bardzo dobrze.
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #6 : Styczeń 25, 2010, 20:43:09 »

Czym większy filtr, tym lepiej, bo można mieć serdecznie dość czyszczenia filtra ci kilka dni. Ja się przymierzam do sumpa.

A to cięcie w tytule popraw, bo jeden cieć (dozorca, gospodarz, portier, stróż, administrator) jest do przełknięcia, ale kilku cieciów już nie.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: