Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: kłopoty z wodą  (Przeczytany 966 razy)
pudlarz
Nowy
*

« : Luty 07, 2010, 20:26:07 »

Witam serdecznie. Mam takie pytanie, mianowicie kilka dni wstecz zainstalowałem w moim 50l akwarium deszczownię (zainstalowana pod woda otwory wylotowe skierowane w kierunku powierzchni wody). Zauważyłem że od tego czasu ruch wody w zbiorniku zwiększył się, niestety również drobnych nieczystości. Moje pytanie czy mój filtr Aquael PAT mini nie wyrabia się, nie filtruje dobrze wody (około 3 tyg. temu zmieniłem gąbkę na większą od FAN-2). Zastanawiam się na dołożeniem do tego filterka zbiorniczna od Aquael turbo 350 i poniżej mniejszej gąbki czy zmienić filtr. Z drugiej strony mocniejszy filterek spowoduje jeszcze więcej ruchu?
Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Martinez75
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Luty 08, 2010, 15:18:22 »

Zauważyłem że od tego czasu ruch wody w zbiorniku zwiększył się, niestety również drobnych nieczystości.
Być może gąbka, którą wymieniłeś jest większej gradacji, tzn ma większe "oczka", które nie radzą sobie z drobnym syfkiem, żeby zmniejszyć ruch wody wystarczy "przykręcić" filtr (większość filtrów ma pokrętło regulacyjne).
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: