Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Paletki a LT?  (Przeczytany 6633 razy)
bartekw
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Luty 28, 2010, 18:26:48 »

ja swoje paletki trzymam w warunkach takich ;akwa 540l ph7-7,5 , temp 28'c , podmiany raz w tyg lub raz na dwa tyg 150l, filtracja- dwa filtry zewnetrzne  Tetra1200 -mechaniczny i Eheim2080 iologiczny ,codziennie dozuje Easy Carbo , karmienie serce wolowe mix z warzywami , artemia , rozne granulaty  , ryb obecnie mam 7 sz wielkosci od 14-17cm (kupjac je mialy po 8cm) skladaja ikre w ogolnym  raz w tyg (dwie pary) do tego mam tam jeszcze 20x razbora , bocje , 4 kiryski , 4 otoski i ramirezke samca , 4x krewcia Amano  ,obecnie mam maly problem z glonem nitkowatym ale to jest do zwalczenia ogladnijcie fotki i komentujcie prosze , dyskusja mile widziana

mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #16 : Luty 28, 2010, 18:34:36 »

ja swoje paletki trzymam w warunkach takich ;akwa 540l ph7-7,5 , temp 28'c , podmiany raz w tyg lub raz na dwa tyg 150l, filtracja- dwa filtry zewnetrzne  Tetra1200 -mechaniczny i Eheim2080 iologiczny ,codziennie dozuje Easy Carbo , karmienie serce wolowe mix z warzywami , artemia , rozne granulaty  , ryb obecnie mam 7 sz wielkosci od 14-17cm (kupjac je mialy po 8cm) skladaja ikre w ogolnym  raz w tyg (dwie pary)
Masz dobre warunki.
do tego mam tam jeszcze 20x razbora , bocje , 4 kiryski , 4 otoski i ramirezke samca , 4x krewcia Amano  ,obecnie mam maly problem z glonem nitkowatym ale to jest do zwalczenia ogladnijcie fotki i komentujcie prosze , dyskusja mile widziana
Masz pomieszane biotoby, nie jestem tego zwolennikiem.
Litraż zbiornika Ci na to pozwala więc w zasadzie nie ma się do czego przyczepić.
Jeśli ta ramirezka to pielęgniczka ramireza to przydał bysię jej kompan w postaci samiczki.
Pozdrawiam.

Jeśli jeszcze tego nie rozbłeś to umieść opis swojego akwarium w dziale "nasze akwaria". To będzie odpowiednie miejsce do komentowania i wymiane zdań na temat Twojego zbiornika.

Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #17 : Luty 28, 2010, 18:37:48 »

jest do zwalczenia ogladnijcie fotki i komentujcie prosze , dyskusja mile widziana
Jak utrzymujesz piaseczek w takiej czystości? Czyżbyś codziennie odkurzał?  Cheesy
bartekw
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Luty 28, 2010, 19:05:18 »

opis akwa juz jest  w 'Nasze akwaria " tytul  bartekw 200l i 540l czy cos takiego sa tam opisy dwuch moich akwa pierwszego 200 i obecnego  ,
 piasku niesprzatam (odmulam) prawie wcale , wiem to niezbyt dobrze , odmulam delikatnie raz na miesiac bo mam mnostwo slimskow swiderkow i one odwalaja robote za mnie , pozatym to dosc dziwne ale niema duzo syfu w piasku , moze tez przez to ze ryby KARMIE a nie sypie zarcia od tak , podaje tyle ile zjedza nie wiecej

znalazlem prosze ;http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/bartekw-200l-nowe-fotki-05-07-2008/
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2010, 19:08:02 wysłane przez bartekw » Zapisane

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: