ja swoje paletki trzymam w warunkach takich ;akwa 540l ph7-7,5 , temp 28'c , podmiany raz w tyg lub raz na dwa tyg 150l, filtracja- dwa filtry zewnetrzne Tetra1200 -mechaniczny i Eheim2080 iologiczny ,codziennie dozuje Easy Carbo , karmienie serce wolowe mix z warzywami , artemia , rozne granulaty , ryb obecnie mam 7 sz wielkosci od 14-17cm (kupjac je mialy po 8cm) skladaja ikre w ogolnym raz w tyg (dwie pary)
Masz dobre warunki.
do tego mam tam jeszcze 20x razbora , bocje , 4 kiryski , 4 otoski i ramirezke samca , 4x krewcia Amano ,obecnie mam maly problem z glonem nitkowatym ale to jest do zwalczenia ogladnijcie fotki i komentujcie prosze , dyskusja mile widziana
Masz pomieszane biotoby, nie jestem tego zwolennikiem.
Litraż zbiornika Ci na to pozwala więc w zasadzie nie ma się do czego przyczepić.
Jeśli ta ramirezka to pielęgniczka ramireza to przydał bysię jej kompan w postaci samiczki.
Pozdrawiam.
Jeśli jeszcze tego nie rozbłeś to umieść opis swojego akwarium w dziale "nasze akwaria". To będzie odpowiednie miejsce do komentowania i wymiane zdań na temat Twojego zbiornika.