Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Nowe Akwarium nowe rybki nowe roślinki
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Nowe Akwarium nowe rybki nowe roślinki  (Przeczytany 1686 razy)
Maniek01
Nowy
*

« : Luty 18, 2010, 16:03:51 »

Witam. Zakładam nowe akwarium i mam parę pytań..

Chciałbym posiadać w nim przede wszystkim pielęgnice ale tylko te które będą potrafiły żyć ze sobą w zgodzie i takie które łatwo się rozmnażają.
Do tego chce mieć neonki no i oczywiście glonojady.

Potrzebował bym od was nazwy rybek które pasowały by do opisu.

Akwarium to 112l
Jeśli możecie to powiedzcie mi jeszcze jakie roślinki były by odpowiednie do danego gatunku ryb. Czym karmić ryby i czy przy tym wszystkim mógłbym używać bimbrowni.

Będę wdzięczny za pomoc.
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10

« Odpowiedz #1 : Luty 18, 2010, 16:30:35 »

Pielegnice ramizera moze? Jakie glonojady?
Z roslinkami jak by co to do Emi, bo ona wie i co, ale inni tez sporo. Pozdrawiam.

Mój stary rak Smiley Pozdrawiam
czapka
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Luty 18, 2010, 16:43:19 »

Pielegnice ramizera moze? Jakie glonojady?
Z roslinkami jak by co to do Emi, bo ona wie i co, ale inni tez sporo. Pozdrawiam.

Nie pielęgnice tylko pielęgniczki i nie ramizera tylko Ramireza.
Maniek01
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Luty 18, 2010, 16:52:50 »

czapka może wnieś coś do tego tematu a nie poprawiaj czyichś błedów bo wiadomo o co chodzi;]
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #4 : Luty 18, 2010, 16:58:56 »

Witam. Zakładam nowe akwarium i mam parę pytań..

Chciałbym posiadać w nim przede wszystkim pielęgnice ale tylko te które będą potrafiły żyć ze sobą w zgodzie i takie które łatwo się rozmnażają.
Do tego chce mieć neonki no i oczywiście glonojady.

Potrzebował bym od was nazwy rybek które pasowały by do opisu.

Akwarium to 112l
Jeśli możecie to powiedzcie mi jeszcze jakie roślinki były by odpowiednie do danego gatunku ryb. Czym karmić ryby i czy przy tym wszystkim mógłbym używać bimbrowni.

Będę wdzięczny za pomoc.
Zastanów się nad haremem kakadu w postaci 1+2/3. Miej jednak na uwadze, że przy kąsaczowatych kakadu może mieć ciężkie życie.
Akara z maronii jest ciekawą rybą. Na początek małe stadko złożone z 6-8 osobników. Po dobraniu się w pary zostawiasz 1 max 2 parki.
Pięgniczka ramireza też by podeszła. Należy je trzymać w parkach.
Zastanów się też nad barwniakiem czerwonobrzuchym.
Ryby w/w wymienione raczej nie niszczą i nie wykopują roślinek.
Możesz do tego dołożyć małe stadko kirysków (5-8) lub 1x zbrojnik niebieski.

Pozdrawiam.

czapka
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Luty 18, 2010, 17:52:50 »

czapka może wnieś coś do tego tematu a nie poprawiaj czyichś błedów bo wiadomo o co chodzi;]

No właśnie wnoszę bo przy 112 litrach różnica między pielęgnicami a pielęgniczkami jest zasadnicza.
Maniek01
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Luty 18, 2010, 20:04:24 »

małe zmiany..  nie będzie neonek tylko chce wsadzić brzanki rekinie parkę jak się uda.
dla mnie glonojad to glonojad nie znam się może wy mi coś zaproponujecie ale koniecznie chce parkę żeby się rozmnażały.
nie znam różnicy pomiędzy pielęgnicą a pielęgniczką, ale chodzi mi np o ramireza kakadu itp

mrc.. widze że dość jasno mi objaśniłeś pewne sprawy ale powiedz mi co masz na myśli mówiąc "Miej jednak na uwadze, że przy kąsaczowatych kakadu może mieć ciężkie życie"

i jeśli mozesz to wypowiedz się na ten temat pod tym kontem co właśnie napisałem wyzej
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #7 : Luty 18, 2010, 20:56:04 »

mrc.. widze że dość jasno mi objaśniłeś pewne sprawy ale powiedz mi co masz na myśli mówiąc "Miej jednak na uwadze, że przy kąsaczowatych kakadu może mieć ciężkie życie"

mrs
Będą polować na narybek pielęgnic.
Więcej o kąsaczowatych http://pl.wikipedia.org/wiki/K%C4%85saczowate

Maniek01
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Luty 18, 2010, 21:11:46 »

no cóż w takim razie tak czy tak to neonki odpadają i brzanka rekinia też. Zostają same pielęgnice i glonojady ale tylko takie zeby się nie gryzły i były łatwe do rozmnazania. Potrzebuje nazwy ryb które kupić i mniej więcej po ile sztuk do 112l??
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: