Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « ziemiojad brazylijski i co dalej?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: ziemiojad brazylijski i co dalej?  (Przeczytany 5071 razy)
grodek78
Stały użytkownik

« Odpowiedz #30 : Kwiecień 06, 2010, 20:50:07 »

Jedna para akar i jedna para ziemiojadów ... do tego może zbrojnik niebieski 1+1 .W ostateczności ze 3 kiryśniki ale wtedy nie licz , że coś  Ci się uchowa z tarła .
300L to już jest kawałek wody, ale i tak wydaje mi się, że dla dorosłej pary akar pomarańczowopłetwych i ziemiojadów to nieco za mało. Te ryby dorastają do ponad 20 cm i mają silne zachowania terytorialne. Albo jedne, albo drugie, chyba że będziesz trzymał tylko młode, niewyrośnięte ryby.
Co do zbrojników i kiryśników to owszem można, jeśli chcesz mieć w baniaku pływające kadłubki Grin lub nie mieć ich wcale.

aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #31 : Kwiecień 06, 2010, 22:15:43 »

tak też sobie pomyślałem że kiryśniki to byłby błąd. z chaną żartowałem:) he he . a rekinów z tego co wiadomo nie sprzedają w akwarystycznych. he he. chodż natrafiłem na świetną okazję kupienia jeszcze większego baniaka to się wstrzymam. i nie będę urządał " walk w klatkach bez wyjścia" rybkom.  Akary i ziemiojady to duże mocne ryby. a czerwieniaki miejmy nadzieje że się w przyszłości nie dadzą zmiażdzyć chodz to tylko nadzieja. W ostateczności zrobi się selekcje posługując się nie zawodnymi piranhami.:* pa chłopcy radarowcy Tongue   (żart). a co do plecostomusa to tej gadziny żadna ryba nie zajedzie.

do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: