Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Jak rozmnożyć rybki « Symulowanie tarła przez dwie samice (pielęgnice)
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Symulowanie tarła przez dwie samice (pielęgnice)  (Przeczytany 4654 razy)
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 27, 2010, 18:48:21 »

Grundman szczerze to nie wiem czy u pielęgnic może dochodzić do ginogenezy, to tylko moja teoria niestety niepotwierdzona żadnymi spostrzeżeniami ani praktyką z tego względu że pielęgnice miałem krótko. A te które by mnie interesowały są na razie dla mnie niedostępne,jednak u karasia srebrzystego jest to zjawisko potwierdzone naukowo.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 27, 2010, 19:19:45 »

Widzę dobraf że podejrzenia co do swoich akar miałeś od samego początku.

tak zgadza się ale wiesz, dopóki nie przyłapałem ich na gorącym uczynku domniemywałem, że to para. Zwłaszcza, iż jedna była mniejsza, ciemniejsza druga większa, miała bardziej wydłużone płetwy no i bardziej świecąca, także to mnie wprowadzało w błąd ale jak mówią - czas pokaże i pokazał, że ryby "zrobiły" mnie w jajo... he he he

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: