Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « 54 litry / krewetki i co dalej
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 54 litry / krewetki i co dalej  (Przeczytany 1091 razy)
początkująca20
Zainteresowany
**

« : Maj 05, 2010, 19:29:00 »

W swoim 54 litrowym akwarium mam 5 krewetek amono. Krewetki panosza się w akwarium dlatego nie specjalnie myslalam o uzupelnieniu obsady, jednak teraz chcialabym sie tym zajac. Chcialabym takie rybki ktore nie zagrozilyby moim małym przyjaciołom. Ale chcialabym żeby były też dośc duze lub jeśli tak sie nie da to zeby było w nim pare gatunków. Akwarium znajduje się w pokoju w którym często bywają dzieci i to dlatego mam takie dziwne wymagania. Pytam poniewaz nie chce zrobic sobie w nim zupy rybnej przesadzajac. Dzieki z gory.

P.s. Chyba że da się tam dołozyc jakieś malutkie rybki i dokupic np wiecej krewetek albo jakiegos innego stworka Smiley to tez byloby super.
« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2010, 19:40:56 wysłane przez początkująca20 » Zapisane
My Sensi
Bywalec

Jah Rastafari Haile Selassie

« Odpowiedz #1 : Maj 05, 2010, 21:16:20 »

Ja proponuje 15szt danio galaxy i krewetki rc do tego może z 5 otosków

początkująca20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Maj 05, 2010, 21:37:00 »

W sumie to nawet mi sie podoba. Tylko czy napewno jak wpuszcze nowe male krewetki to rybki ich nie zaatakuja. Zapomnialam jeszcze powiedziec o tym ze mam jednego kiryska i mysle o dokupieniu wiekszej ilosci bo jest on w tym akwarium juz bardzo długo i trzyma sie niezle. Czy to nie za duzo? Ile wtedy tych krewetek ile dokupic? Jaka jest cena tych zaproponowanych rybek?  

Chetnie tez skorzystam z jakiejs jescze alternatywy. byle tylko nie zrobic krzywdy moim krewetką.
Przy okazji zapytam jakie sa najmniejsze ryby akwariowe.
« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2010, 21:59:00 wysłane przez początkująca20 » Zapisane
początkująca20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Maj 06, 2010, 19:28:00 »

Zapytam jeszcze tutaj zeby nie zasmiecac innych watkow. Czy gatunki neonków można ze sobą łączyć skoro są rybami stadnymi czy lepiej tylko jeden ich rodzaj wpuscic do akwarium. I ile neonkow mozna wpuścic do 54 litrow.
My Sensi
Bywalec

Jah Rastafari Haile Selassie

« Odpowiedz #4 : Maj 08, 2010, 08:38:21 »

Nie łączymy gatunków a do 54l myślę że max 10 neonków inessa

Tymon555
Zainteresowany
**

Chciałbym mieć...

« Odpowiedz #5 : Maj 08, 2010, 08:44:01 »

ja wpuściłem 10 malytkich krewetek RC i ani kiryski, prętniki, zbroniki ich nie atakowały
ale jeżeli będą naprawde malutkie, to mogą wpaść do filtra Sad

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: