Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: gurami w misce :(  (Przeczytany 1373 razy)
paweloo18
Stały użytkownik

« : Lipiec 22, 2010, 21:18:07 »

Mam mały problem. Dzisiaj dostałem 6 gurami złoty i 1 mozikowy niestety nie moge ich włożyć do awka bo dziś zalałem. Trzymam je w misce i mam pytanie, czy długo one tak wytrzymają w tej misce? proszę o szybką odpowiedź
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2010, 21:33:35 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

Pasja. Wiedza. Doświadczenie.
marek121221
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Lipiec 22, 2010, 21:50:01 »

Wytrzymają długo ale czemu jak nie masz wyboru to je daj do tego zbiornika świeżego ja bym tak zrobił
 Wink

gg-733380
rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #2 : Lipiec 22, 2010, 22:03:33 »

Mam mały problem. Dzisiaj dostałem 6 gurami złoty i 1 mozikowy niestety nie moge ich włożyć do awka bo dziś zalałem. Trzymam je w misce i mam pytanie, czy długo one tak wytrzymają w tej misce? proszę o szybką odpowiedź

Gurami oddychają powietrzem atmosferycznym a nie tym rozpuszczonym w wodzie więc nie powinny się podusić. Co najwyżej potrują się amoniakiem, który same wyprodukują.
Wpuść je do tego akwarium, lepiej na tym wyjdą. Ze względu na sam zbiornik bardzo, ale to bardzo ogranicz karmienie. Moje ryby są w dobrej kondycji i jak mi się zdarzy tygodniowy wyjazd to nie są karmione wogóle. Jeśli twoje gurami nie są zabiedzone to bez problemu poradzą sobie z głodówką.

Pozdrawiam, R.
paweloo18
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Lipiec 22, 2010, 22:11:57 »

Gurami oddychają powietrzem atmosferycznym a nie tym rozpuszczonym w wodzie więc nie powinny się podusić. Co najwyżej potrują się amoniakiem, który same wyprodukują.
Wpuść je do tego akwarium, lepiej na tym wyjdą. Ze względu na sam zbiornik bardzo, ale to bardzo ogranicz karmienie. Moje ryby są w dobrej kondycji i jak mi się zdarzy tygodniowy wyjazd to nie są karmione wogóle. Jeśli twoje gurami nie są zabiedzone to bez problemu poradzą sobie z głodówką.

Pozdrawiam, R.

Tak, wiem o tym tylko zapytałem czy by wytrzymały. W sumię to woda w akwarium stała prawie miesiąc, a dzisiaj przelałem do wanny Grin wymieniłem podłoże i wlałem spowrotem. Zaraz je wrzucę do akwa.

Pasja. Wiedza. Doświadczenie.
kuba1006
Stały użytkownik

Crystal'ka :)

« Odpowiedz #4 : Sierpień 09, 2010, 20:35:01 »

Zrób kilka fote i wstaw chciałbym zobaczyć Twoje akwa Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: