akwamaniak
Nowy
|
|
« Odpowiedz #30 : Lipiec 01, 2010, 16:32:19 » |
|
Mozesz dac wiekszy filtr woda bedzie czysciejszaa pozniej ci sie przyda jescze gdybys zakladal wieksze akwa ...zawsze idzie wszytsko wyregulowac by niebylo wirowki takze lepiej dac wiekszy filtr
|
|
|
|
|
|
|
sairak
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #31 : Lipiec 03, 2010, 19:22:38 » |
|
W ostatnich dniach pojawiły mi się na liściach małe krasnorosty i zaraz zrobiłem testy: JBL easy test 5in 1: *no3 - 25mg/l *no2 - 0mg/l *gh - 14 *kh - 10 *ph - 8,0
zoolek: *no3 - 40 *po4 - 0,4
jak zbić te wysokie no3?dodam że nawożę co drugi dzień: 1ml PMDD, staram się robić podmianki co tydzień ok 5 l wody i przy tych podmiankach dodaję po 1ml no3,k2so4,po4.Mam jeszcze w zapasie planta gainer ferro+,classic,macro ale ich nie używam, a i świecę dziennie od 14 do 23
|
|
|
|
|
|
|
sairak
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #32 : Lipiec 08, 2010, 20:51:37 » |
|
Jestem zdecydowany na Mini Kani 80, zamierzam na dno dać JBL AQUABASIS PLUS a na to JBL MANADO,w ogóle to chcę zmienić baniaczek na 30l prosty i ten aktualny sprzedam
|
|
|
|
|
|
|
sairak
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #33 : Lipiec 31, 2010, 19:42:31 » |
|
Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usostatnie zdjęcia przed małym restartem podłoża,
|
|
|
|
|
|
|
|
sairak
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #35 : Sierpień 07, 2010, 21:47:37 » |
|
witam do baniaczka doszło klika gatunków mchów i wątrobowców: Pelia, Subwassertang, Christmass Moss, Fissidens Fontanus, Taiwan Moss, a takze:Hydrocotyle Leucocephala i Sagittaria Subulata dodałem również czarne tło z brystolu dodałem szyszki olchy i woda lekko się zabarwiła, parametry wody na dzień dzisiejszy to: ph - 8 kh - 13 gh - 4 po4 - 0,4 no3 - 10 nadal dziennie podaję 0,5 ml easy carbo life ale zastanawiam sie nad ponownym podłaczeniem bimbrownii, poradźcie co lepiej aha i chciałbym dołożyć glosię na trawniczek ale niewiem czy pociągnie w moim baniaczku Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
|
|
|
snake 030
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #36 : Sierpień 07, 2010, 22:34:03 » |
|
Bardzo ładne akwarium. A jak u ciebie, działa easy carbo life? Nie powoduje glonów? Nie zmienia parametrów wody, i nie działa negatywnie na krewetki? A czy rośliny lepiej, rosną? I jak z dawkowaniem? Zastanawiam, się nad tym nawozem w swoich 54l.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2010, 22:35:43 wysłane przez snake 030 »
|
|
|
|
|
sairak
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #37 : Sierpień 08, 2010, 10:17:28 » |
|
Bardzo ładne akwarium. A jak u ciebie, działa easy carbo life? Nie powoduje glonów? Nie zmienia parametrów wody, i nie działa negatywnie na krewetki? A czy rośliny lepiej, rosną? I jak z dawkowaniem? Zastanawiam, się nad tym nawozem w swoich 54l.
easy carbo life stosuję od jakiś 2 tygodni dziennie po 0,5 ml tak jak na opakowaniu napisane, troszke glonów się pokazało ale juz przed zastosowaniem preparatu, krewetki dobrze się czują a z roślin najlepiej to Moczarka rośnie, reszta roślinek w porządku tylko na liściach anubiasa pokazały się dziury.
|
|
|
|
|
|
|
sairak
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #38 : Wrzesień 18, 2010, 21:45:41 » |
|
Mała aktualizacja stan akwa na dzień 18.09.2010 doszły roślinki: -glosia -pistia -iresine species"red" Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
|
|
|
lwica79
|
|
« Odpowiedz #39 : Wrzesień 18, 2010, 22:12:36 » |
|
Pięknie się prezentuje akwa teraz. Tylko tyyyyyle tych roślin, że obsady chyba w ogóle się w nich nie znajdzie . A odnośnie obsady.. ta z pierwszego postu jest aktualna? 1 otosek?? Czy on za jakąś karę tak samotnie mieszka?
|
|
|
|
|
|
|
sairak
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #40 : Wrzesień 18, 2010, 23:23:10 » |
|
Pięknie się prezentuje akwa teraz. Tylko tyyyyyle tych roślin, że obsady chyba w ogóle się w nich nie znajdzie . A odnośnie obsady.. ta z pierwszego postu jest aktualna? 1 otosek?? Czy on za jakąś karę tak samotnie mieszka? tak jest tylko jeden otosek , miałem wcześniej 3 szt. ale tylko ten jeden mi został , pewnie mu strasznie smutno tak samemu ale cóż taki mały litraż właśnie myślałem nad fauną ,wczesniej miałem bojownika, chciałem teraz dodać samce Gupika a w ogóle to podabają mi się Microrazbory Galaxy ale niewiem czy dobrze by sie czuły w moim akwa
|
|
|
|
|
|
|
neu
Nowy
|
|
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 19, 2010, 08:07:42 » |
|
otosek to ryba stadna - pozbadz sie go albo dokup mu braci i siotry.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2010, 08:20:04 wysłane przez neu »
|
|
|
|
|
|