Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Chodys1910 450L aktualizacja 29.10.09
Ankieta
Pytanie: Czy podoba Ci sie moje akwarium?
tak
nie

Strony: 1 ... 3 4 [5]
  Drukuj  
Autor Wątek: Chodys1910 450L aktualizacja 29.10.09  (Przeczytany 19037 razy)
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #60 : Październik 30, 2009, 09:24:31 »

witam,

jak widać tu:
z wielu roślin jakie były wcześniej niewiele już pozostało, ja jestem ciekawy jednej rzeczy jakie masz PH przy tak ostrym natleniaiu z tego filtra wewnetrznego?

przy takim stanie jak masz obecnie braku CO2 i wzmocnionym oswietleniu jedyne czego się nabawisz to glony, no i pozostanie tylko żabienica która ma najmniejsze wymagania co do wody

moja rada: poczytaj trochę na forach o hodowli roślin technice CO2 itp,

trochę pusto się zrobiło w tym akwarium bez roślin, a zapowiadało się bardzo fajnie, ale tak to jest z tymi świerzymi akwariami zawsze ładnie wyglądają na początku

P.s.
na twoim miejscu pomyślałbym o jakiejś delikatnej tapecie - ale nie pstrokaciźnie tylko czyms przemyślanym, bo skoro roślin narazie brak to chociaż tapeta zrobiłaby nastrój, bo teraż jest jakoś strasznie pusto w tym akwarium

powodzenia w hodowli paletek
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2009, 09:26:57 wysłane przez Mirmil » Zapisane

klasyka
Bywalec

« Odpowiedz #61 : Październik 30, 2009, 20:43:21 »

Musisz mieć wytrzymala tą szafke   bo takie akwarium to wazy z 600kg 
A co do akwarium :
Bardzo ładne  ale brakuje mi roślinek 
Rybki bardzo ladne  ale nielubie paletek :>

12L - 25l -30l -63l -130l -300l były
aktualnie  130 , 63
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #62 : Październik 30, 2009, 21:17:47 »

litraż robi wrażenie Good ! ale poza tym mnie się nie podoba, mając taki litraż i hodując palety, nenki aż się prosi o bw, ewentualnie można by w stronę roślinnego dodając jakieś ciekawe korzenie, skały. Pokombinuj bo imo póki co nie wykorzystujesz możliwości tego baniaka.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #63 : Październik 31, 2009, 23:23:23 »

witam,

jak widać tu: http://www.youtube.com/watch?v=II0HBY3xEQA z wielu roślin jakie były wcześniej niewiele już pozostało, ja jestem ciekawy jednej rzeczy jakie masz PH przy tak ostrym natleniaiu z tego filtra wewnetrznego?

przy takim stanie jak masz obecnie braku CO2 i wzmocnionym oswietleniu jedyne czego się nabawisz to glony, no i pozostanie tylko żabienica która ma najmniejsze wymagania co do wody

moja rada: poczytaj trochę na forach o hodowli roślin technice CO2 itp,

trochę pusto się zrobiło w tym akwarium bez roślin, a zapowiadało się bardzo fajnie, ale tak to jest z tymi świerzymi akwariami zawsze ładnie wyglądają na początku

P.s.
na twoim miejscu pomyślałbym o jakiejś delikatnej tapecie - ale nie pstrokaciźnie tylko czyms przemyślanym, bo skoro roślin narazie brak to chociaż tapeta zrobiłaby nastrój, bo teraż jest jakoś strasznie pusto w tym akwarium

powodzenia w hodowli paletek

wszystkich swiateł juz nie włączam. tylko 2x 54W. Cos musze pokombinować ogolnie to nie mam talentu do kwiatków bo zawsze cos zepsuje:P Jesli chodzi to wewnętrzy filtr i PH to odkąd kupiłem to nie mierzyłem. A jesli chodzi o CO2 to duzo by potrzeba było....

Dzieki i wzajemnie:)

Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #64 : Listopad 01, 2009, 15:49:59 »

A tam Cie widać w szybie Cheesy akwarium fajne zazdroszcze litrażu i paletek papa

Jostein Gaard
Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
scalare
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #65 : Wrzesień 27, 2010, 15:16:02 »

Ciekawe duże akwarium, brakuje mi w nim tylko jakiegoś tła i większej ilośći roślin.

Strony: 1 ... 3 4 [5]
  Drukuj  

Skocz do: