Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z glonami...  (Przeczytany 1541 razy)
Wojciech
Nowy
*

« : Marzec 21, 2005, 13:00:43 »

Od dłuższego czasu mam jeden i ten sam problem z glonami. Po zmianie wody po okresie ok 2-3 tyg. woda znów nadaje sie do wymiany. Stosowałem specjalne preparaty, ale i to nie pomagało, czyściłem szyby akwarium specjalnym "skrabakiem" ale to było rozwiązanie krótkoterminowe. Moja woda nie pochodzi z wodociągów, a mocnego naturalnego oświetlenia unikam. Czy ma ktoś jakiś pomysł na skuteczniejszą walkę z glonami, bo nie chcę już używać tej chemii?
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 21, 2005, 16:52:48 »

A po co wymieniasz całą wodę ? Tak się nie robi !!! O zwalczaniu glonów było tu już multum informacji. Poszukaj, a znajdziesz Wink
rob1979
Stały użytkownik

www.zobaczsiebie.pl

« Odpowiedz #2 : Marzec 21, 2005, 19:26:55 »

proponuje zapoznać się z poradnikami dla początkujących zakładających akwarium (np. na stronie Wodny Świat). poczytaj dokładnie ja pielęgnować akwa i jakich zasad przestrzegać a problemy z glonami znikną... jeśłi nie znikną to musisz podać więcej informacji o twoim akwa i opisać jakoś te glony bo jest ich przynajmniej kilka rodzajów...

profesjonalne sesje zdjęciowe
www.zobaczsiebie.pl
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: