Kolego Pyrkosz, ta pierwsza odsłona to rewelacja, to co zrobiłeś dalej ze zbiornikiem - moje zdanie na ten temat znasz.
no cóż nie każdy musi lubić mroczny klimat black water jaki wy lubicie. Nie musicie też przy każdym wątku od razu gasić ludzi i ciągle w kółko powtarzać swoje o tym że paletki to tylko black water i tylko takie coś wam się spodoba. To naprawdę działa na wielu bardzo nieprzyjemnie, no i niestety nie jest konstruktywne.
Mnie się akwarium podoba - przez umiarkowaną ilość watów i klimat, choć napewno bym trochę przerzedził rośliny aby paletki miały gdzie pływać. Gdyby to były inne mniejsze ryby to gąszcz byłby czymś ciekawym dla nich. Jednak rośliny dla paletek tez są ok. Przecież one nie tylko żyją w czarnych wodach ale zdarza się także, że wśród roślin. Ważne aby tylko nie przegiąć za bardzo z roślinami.
W zasadzie wszystko napisał już Dobraf, od siebie dodam, że bardzo wiele aranżacji akwarium wpada mi w oko - nawet tych z roślinami ktorych jednak musi być ograniczona ilość.
Reszte napisałem we wczorajszych postach.
Pozdro.