Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Neony innesa a 300L  (Przeczytany 2421 razy)
BartolomeoPlvsIT
Zainteresowany
**

« : Grudzień 26, 2010, 19:50:46 »

Witam, czy umieścilibyście w 300-u L zbiorniku 100 neonów innesa, ok 30 zwinników jarzeńców i ok 30 kolejnych rybek innego małego stadnego gatunku? Dodam że akwarium jest o charakterze roślinnym, bez drapieżników oczywiście. Chodzi mi o ilość neonów, czy nie będzie zbyt duża? Nie miałem jeszcze takiej ilości neonów i trudno mi sobie wyobrazić czy nie będzie to zbyt wiele. Czekam na opinie. Pozdrawiam

Bartek

Akwarium 300L
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 26, 2010, 20:44:26 »

Na pewno nie aż 100 Shocked Jeśli chcesz mieć jeszcze po 30 zwinników i 30 innych ryb np. bystrzyków amandy to obsada winna wyglądać tak:

20 neon innesa
30 zwinnik jarzeniec
np. 30 bystrzyk amandy

Chyba, że zależy Ci na przewadze neonów, ale wtedy musisz dać mniej ryb towarzyszących Roll Eyes np.

50 neon innesa
15 zwinnik jarzeniec
np. 15 bystrzyk amandy

IMHO według mnie lepiej będzie jak zrobisz dwa większe stada niż 3  Wink

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Grudzień 26, 2010, 21:13:01 »

a ja bym zrobił inaczej - jedna ławica na początek w ilości ok. 30 sztuk ewentualnie z czasem dołożył więcej jakby "wizualnie"było mało, w końcu to baniak roślinny.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #3 : Grudzień 26, 2010, 21:14:33 »

Witam, czy umieścilibyście w 300-u L zbiorniku 100 neonów innesa, ok 30 zwinników jarzeńców i ok 30 kolejnych rybek innego małego stadnego gatunku? Dodam że akwarium jest o charakterze roślinnym, bez drapieżników oczywiście. Chodzi mi o ilość neonów, czy nie będzie zbyt duża? Nie miałem jeszcze takiej ilości neonów i trudno mi sobie wyobrazić czy nie będzie to zbyt wiele. Czekam na opinie. Pozdrawiam
Zgaduje, że akwarium to standardowe 120x50x50?
100 neonów myśle, że bez problemu da rade ale jako jedna ławica. Dodając pozostałe ryby które wymienieś, wychodzi Ci 160 ryb a to już troszke sporawo biorąc pod uwage roślinny charakter baniaka.
Jeśli zależy Ci na neonach to daj do bańki tylko ich ławice, będzie pięknie gdy ławica będzie sie przemieszczać. Ewentualnie dasz jakieś ryby denne i będzie super.

Dobraf, kolejny raz pisaliśmy w tym samym czasie Smiley

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Grudzień 26, 2010, 21:17:58 »

Dobraf, kolejny raz pisaliśmy w tym samym czasie Smiley

no to już nudne się robi, trza kiedyś walnąć schnapsa i dać "se" po jednym ha ha ha
pozdrawiam.

sorry za OT

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: