Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaka obsada?  (Przeczytany 1233 razy)
damian8597
Zainteresowany
**

« : Grudzień 30, 2010, 14:48:15 »

Witam ,na forum jestem nowy a ryby choduje od czterech lat  Grin.Ostatnio padły mi stare ryby: parka molinezji,samiec mieczyka,para ramizerek.Ze starej obsady zostało mi kilka rybek:2xtenczanka neonowa,samica mieczyka,2x brzanka rużowa,2x glonojad.Chciałbym dobrać do tego nową obsadę,ale są pewne ograniczenia:małe akwa 35l,ryby najlepiej nie stadne i nie roślinożerne,oraz to nie mogąbyć gupiki Wink.Prosiłbym wszytkich o porady jakie ryby najlepiej wybrać.z góry dziękuje papa
Tal
Bywalec

"Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga."

« Odpowiedz #1 : Grudzień 30, 2010, 16:08:54 »

niop nie ten dział Smiley tak naprawdę to zrobiłbym wszystko od podstaw sprzedaj je oddaj to ryby nie do tego litrażu brzanka różowa jest rybą stadną najlepiej dać min 4 wiec u Ciebie odpada ta ryba dorasta do 15 cm Tęczanka neonowa dobrze czuje się w grupie 8-10 szt glonojad nie wiem o jakiego Ci chodzi ale nawet na zbrojnika niebieskiego masz za mało miejsca hmm w tym akwarium wsadziłbym bojownika z 2 samicami nie są stadne i nie roślinożerne a może krewetki? tak czy siak ryby bym komuś oddał i zrobił od podstaw zaczął bym od przeniesienia tego do odpowiedniego działu pozdrawiam

thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #2 : Grudzień 30, 2010, 16:49:57 »

Obsada jest do całkowitego oddania..

Tal na harem bojowników min. 45 l

Miej tam sobie jakiegoś łagodnego bojusia i daj krewecie i już..
Tal
Bywalec

"Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga."

« Odpowiedz #3 : Grudzień 30, 2010, 17:00:23 »

45 było by optymalne samiczka by miała gdzie się schować no to tak jak thunderdome doradza dodam tylko, że przy łączeniu bojownika z krewetkami nie radzę wybierać bojownika z "kubeczka" a raczej wybrać w zoologicznym bojownika który pływa w akwarium z innymi rybkami są mniej agresywne i bardziej towarzyskie samiczki bojownika są bardziej ciekawskie i mi podjadały krewetki RC samiec nie ruszył ale na razie więcej nie pisze bo nie wiadomo co damian sobie tam w głowie upstryka :-)

damian8597
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Grudzień 30, 2010, 18:34:08 »

Najbardziej szkoda mi brzanek bo są ponad rok.Dwa lata temu miałem 2 samiczki i samca bojwca,dwa razy była ikra Grin.Dzięki za rade i krytyke(człowiek uczy się na błendach).Z brzankami to nie udany prezent taty(po prostu nie zna sie na rybach).Jednak mam do was proźbe o kolejne propozycje.Wielkie dzienki,że wogule coś napisaliście,a nie tak jak na innych forach.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: