Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Chcę jak najlepiej dobrać rybki do akwa
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Chcę jak najlepiej dobrać rybki do akwa  (Przeczytany 1353 razy)
adrian88810
Nowy
*

« : Styczeń 03, 2011, 19:53:40 »

Witam mam akwarium 112l 80x40x40 mam w nim połowę żwiru grubego białego zakrapianego i drobnego połowę ,filtr sunsun  HJ-611b 450l/h grzałkę wahle vk-2000 100w i kurtyne napowietrzającą hhp-400 , roślinki 2 amazonki i jakies inne jest ich 7 w akwa są: 2 gurami ,1 mieczyk, 2 neonki,2 kiryski , 1 glonojad akwarium działa 18 dni rybki karmie karmą Novo Bel firmy JBL chcę dokupić: mieczyki, neonki, bojowniki i gupiki doradzicie czy moge kupić te ryby i ile ich kupić i czy nie dobrałem ich żle proszę o pomoc
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 03, 2011, 21:28:51 »

lepieł byłoby zredukować/poprawić obecną obsadę niż dokładać inne gatunki, proponowałbym w tej bańce harem mieczyka, do tego ok 15 neonów, z 6 kirysów (jakieś mniejsze odmiany), ewentualnie jednego zbrojnika, i to imho by było już dość "mocno" obsadzone akwa a z reszty ryb bym zrezygnował.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: