Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « Nie wiem co się dzieje z moją krewetką
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Nie wiem co się dzieje z moją krewetką  (Przeczytany 2931 razy)
Devi
Nowy
*

« : Grudzień 06, 2004, 19:10:27 »

Cały czas podpływa do góry i zachowuje się tak jakby chciała wyskoczyć  Sad
misza24
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Styczeń 28, 2005, 16:20:09 »

wg mnie obawia sie innych mieszkancow akwa czyli ryb mogacych ją zjesc. Inna opcja to stosowanie nawozów do roslin..... stosowanie niektorych nawozów moze doprowadzic do smierci krewetki
Podawanie CO2 takze moze miec znaczenie na samopoczucie krewetki
Takie mam domysły
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Styczeń 28, 2005, 20:27:53 »

Sprawdz tez parametry wody bo one maja znaczenie dla krewetek.

pozdrawiam
asmi
misza24
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 29, 2005, 11:45:33 »

zadbaj o to aby woda byla dobrze natleniona - krewetki to lubią - oraz regularne podmiany wody, krewetki sa na tym punkcie bardzo wrazliwe
@rti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Marzec 23, 2005, 10:04:58 »

moja krewetka też pływała bardzo często do powieżchni, ale wodę miałem napowietrzoną bardzo dobrze i była też bardzo czysta bo akwa mam przystosowane pod neonki.

www.tsa.org.pl - Strona Trójmiejskiego Stowarzyszenia Akwarystów

http://radio-rotmanka.freehost.pl - zapraszam do słuchania Smiley
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Marzec 23, 2005, 16:00:50 »

Z tym że neonki i krewetki mają nieco inne wymagania względem ph i twardości :wink:
Manithoo
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 11, 2005, 07:40:45 »

Ja bym sie przychylal do opcji z nawozem.
CO2 ma tez oczywiscie duze znaczenia - tak jak napisal moj Przedmowca krewetki potrzebuja dobrze natlenionej wody. Z wlasnego doswiadczenia wiem,ze jesli przy uzyciu CO2 zapewnimy odpowiednie natlenienie to wszystko bedzie oki.Co prawda wylanczam CO2 na noc.W kazdym razie moje Amano i Filtrujace nie przejawiaja oznak niezadowolenia.
A to,ze wyglada jakby chciala wyjs,to nie tylko wyglada byc moze,ale tak faktycznie jest Smiley Nie napisze pewnie nic nowego bo w wiekszosci artykulow jest napisane,ze krewetki potrafia przechodzic niewielkie odleglosci pomiedzy zbiornikami,jesli nie odpowiada im woda albo maja za malo pokarmu.
Pozdrawiam
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: