embal
Nowy
|
|
« : Styczeń 27, 2011, 22:52:58 » |
|
ostatnio kupiłem do swojego akwarium nowe rybki w tym są całujące - (zapomniałem tego drugiego słowa) no i nie wiem może powinienem je karmić robaczkami ,bo są dość duże.zwracam się z ogromną prośbą o powiedzenie mi czym je karmić
|
|
|
|
|
|
|
thunderdome
Bywalec
HARDCORE 4 LIFE!
|
|
« Odpowiedz #1 : Styczeń 27, 2011, 22:54:42 » |
|
Jak napiszesz nam co do za ryby, i jaki masz zbiornik skoro są duże, to pomożemy
|
|
|
|
|
|
|
Andrij
|
|
« Odpowiedz #2 : Styczeń 28, 2011, 00:19:57 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
thunderdome
Bywalec
HARDCORE 4 LIFE!
|
|
« Odpowiedz #3 : Styczeń 28, 2011, 08:47:12 » |
|
Jeśli tak to gł. robaczki, choć to też jest pokarm przecież , więc nie rozumiem tematu Karmisz jakimiś mrożonkami, żywym i suchy na urozmaicenie diety..
|
|
|
|
|
|
|
akwarystycznie
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #4 : Styczeń 28, 2011, 13:18:24 » |
|
Robaczki są różnej wielkości. Mogą być dafnie, wrotki, tubifeksy itd. Dla każdej ryby lepiej jest jeśli jest karmiona pokarmem żywym. Lepiej rośnie, ładniej się wybarwia, jest silna i pewna. Możesz karmić robaczkami. Ja osobiście polecam mrożone lub suszone. Miałam żywe, kilka dałam do zbiornika, a resztę przelałam do słoiczka.Przeżyły klika dni, a potem dead. Nie polecam.
|
|
|
|
The only place where success comes before work is in the dictionary. ("Jedyne miejsce gdzie sukces przychodzi przed pracą jest w słowniku" - angielskim)
|
|
|
Pethro
|
|
« Odpowiedz #5 : Styczeń 28, 2011, 14:43:42 » |
|
akwarystycznie miałas pewnie ochotke lub szklarke, trzyma sie je w szerokim płytkim naczyniu w lodówce, w takich warunkach przezyja do 2 tygodni
|
|
|
|
|
|
|
akwarystycznie
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #6 : Styczeń 29, 2011, 20:53:26 » |
|
Jakby ktoś u mnie zobaczył robaki w lodówce to wątpię, żeby tam przeżyły dłużej niż dzień. Ale trudno. Dla MNIE tak czy siak łatwiej jest z mrożonymi. Chociaż spróbuję rady.
PS. To były dafnie i drugie takie różowe coś jak tubifeksy tylko trochę ciemniejsze.
|
|
|
|
The only place where success comes before work is in the dictionary. ("Jedyne miejsce gdzie sukces przychodzi przed pracą jest w słowniku" - angielskim)
|
|
|
thunderdome
Bywalec
HARDCORE 4 LIFE!
|
|
« Odpowiedz #7 : Styczeń 29, 2011, 21:01:53 » |
|
Przecież one nie uciekną więc ja nie rozumiem tych lenków u kobiet
|
|
|
|
|
|
|
akwarystycznie
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #8 : Styczeń 29, 2011, 21:07:27 » |
|
Wiesz, ale może myśl, że to mięso(tak jakoś) było koło robali może być nieprzyjemna. Niektórzy by nie zjedli takiego mięsa. Ja nie mam nic przeciwko. Jest jeszcze jeden problem. Te robaki śmierdzą jak wielkie szambo!
|
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
|
« Odpowiedz #9 : Styczeń 29, 2011, 21:34:49 » |
|
dafnia to niegroźny stawonóg, można ją nawet hodować w małym akwarium na skarmianie, wystarczy brzeczyk źródło światła najlepiej naturalnego i troszkę drożdży jako pokarm
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec
Mówi sie trudno i płynie sie dalej...
|
|
« Odpowiedz #10 : Styczeń 29, 2011, 21:53:14 » |
|
dafnia to niegroźny stawonóg, można ją nawet hodować w małym akwarium na skarmianie, wystarczy brzeczyk źródło światła najlepiej naturalnego i troszkę drożdży jako pokarm Z chęcią kupiłbym porcję do hodowli, bo do wiosny kiedy pojawią się w stawach to jeszcze daleko
|
|
|
|
Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
|
|
|
Pethro
|
|
« Odpowiedz #11 : Styczeń 29, 2011, 21:55:04 » |
|
badrass sam szukam ale w moich sklepach króluje przeterminowana ochotka i wodzień ;p
|
|
|
|
|
|
|
|