Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Duże ryby do 375 l  (Przeczytany 4528 razy)
Antosia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Styczeń 29, 2011, 09:46:46 »

A pawiookie mają ząbki ?

Nie wiem i chyba nie chcę wiedzieć Cool

Pozdrawiam.
Pokaż mi swoje akwarium, a będę wiedziała, czy słuchać Twoich rad.
fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #16 : Styczeń 29, 2011, 11:06:41 »

Ja w swoim ogólnym dużym trzymam 3 odmiany gurami, mają już około 13cm i ładnie się prezentują, nie są agresywne, mało przy nich roboty (tylko nakarmić - wszystkożerne i trzymać akwarium cały czas przykryte), nie potrzebują napowietrzania, dobrze znoszą zmiany parametrów wody - oczywiście nie takie drastyczne. Moim zdaniem bardzo mało problemowe ryby, a jak dobrze pójdzie to i się same zaczną rozmnażać w ogólnym Smiley No ale decyzja należy do Ciebie Smiley

thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #17 : Styczeń 29, 2011, 11:10:05 »

Ale skoro już ma taki duży zbiornik to jest tyle możliwości, tyle kombinacji, że szkoda gadać Smiley
fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Styczeń 29, 2011, 11:11:31 »

A co do rozmiarów, to musisz wziąć pod uwagę, że im większa ryba tym więcej miejsca potrzebuje, więc jak wrzucisz tam jakieś kolosy to może im się tam zaraz ciasno zrobić, poza tym, rybki najlepiej hodować od młodości - ich młodości Smiley Wtedy jak dorosną są w pełni oswojone ze zbiornikiem, duże gotowe ryby będą się tylko chować itd. No może nie zawsze, ale w większości. Ja bym na Twoim miejscu kupił duże gatunki, ale młode, poczekałbym, aż się podobierają, a potem nadmiar oddać do sklepu. No ale... jak zrobisz tak zrobisz, ja tylko głośno myślę Smiley

fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #19 : Styczeń 29, 2011, 11:14:40 »

Ale skoro już ma taki duży zbiornik to jest tyle możliwości, tyle kombinacji, że szkoda gadać Smiley

Zgadza się, ja wymieniłem gurami jako między innymi Smiley Ja u siebie też mam wiele gatunków, ale mniejsze i w większości pływają w dolnej części akwarium, więc nie wchodzą w paradę moim gurami, które są prawie non-stop przy powierzchni Smiley Mam też danio, ale one śmiagają przy wlocie filtra, a gurami bazuje w innej części akwarium Smiley Z resztą, mają tyle miejsca, że aż nie wiedzą co z nim robić Smiley

thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #20 : Styczeń 29, 2011, 11:17:12 »

375l to na prawdę duże pole manewru Smiley

Czy autor wątku na pewno już zostaje przy takim aranżu jak w pierwszym poście?
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Styczeń 29, 2011, 18:49:59 »

polecam bocje na dno a do toni jakies 3 ławice mniejszych rybek ale w porządnych ławicach z 20 szt kazda i wsio
nie ma nic gorszego niż zupa rybna w akwarium  Roll Eyes źle to wygląda i przysparza samych problemów ..
ss-d
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Styczeń 30, 2011, 14:27:48 »

- patrzylem na necie na pawiookie, mało roslin ludzie daja do akwariów z nimi, nie podoba mi sie tak
- paletki raczej za trudne dla mnie
- gurami to srednie ryby;)

chciałbym zeby korzenie wygladały jak drzewa a n a dnie z 2 rodzaje roslin trawnikowych.
ławic raczej juz nie chce, najwyzej jedna małą.
doradzcie cos jeszcze , jak Wy to widzicie.....

gg: 7086645
thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #23 : Styczeń 30, 2011, 14:34:24 »

Gdybym ja miał taki baniak to jednak na pawiookie bym się zdecydował, albo tropheusy z jakimiś muszlowcami z Tangi i ok Smiley
fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #24 : Styczeń 30, 2011, 15:30:09 »

No to jak gurami dla Ciebie to średnie ryby to tylko pielęgnice Ci zostają, właśnie jakieś pawiookie itp. No ale jak to pielęgnice... lubią czasami niezły bajzel zrobić w akwarium, nie hodowałem, ale znajomi mi mówili, że trzeba mieć anielską cierpliwośćby utrzymać pielęgnice+roślinki... Więc... albo jedno albo drugie Smiley No ale może się mylę, jak mnie ktoś poprawi to się nie pogniewam Smiley

chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #25 : Styczeń 30, 2011, 15:53:47 »

paletki wcale nie są takie trudne raczej nudne!

Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
ss-d
Stały użytkownik

« Odpowiedz #26 : Styczeń 30, 2011, 16:54:02 »

A JAKBYM  SIE NA PAWIOOKIE ZDECYDOWAŁ TO ILE BYM MÓGŁ TRZYMAC W MOIM LITRAZU? I CZY JAKIS INNY GATUNEK DO TEGO?
DRUGA OPCJA TO KILKA "SREDNICH" GATUNKOW...

chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #27 : Styczeń 30, 2011, 17:14:13 »

jak dla mnie pawiooka to ryba dla >500 litrów tak samo jak Frontosa.

Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
ss-d
Stały użytkownik

« Odpowiedz #28 : Luty 05, 2011, 20:20:40 »

to w takim razie żeby kolorowo było, przyjemnie dla oka, np harem pretnika karłowatego, harem gurami (dwuplamisty albo mozaikowy), harem bojownika syjamskiego, stadko danio lamparcich i krewetki

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: