Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « Restart akwa pytanie czy sie opłaca!!!
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Restart akwa pytanie czy sie opłaca!!!  (Przeczytany 1881 razy)
Arron
Zainteresowany
**

« : Kwiecień 10, 2011, 21:31:17 »

Witam posiadam  akwa 112 około 3 tygodniowe filtr aquaela 450lh oświetlenie 2x 18 w róż i biel .Zamierzam wymienić żwir w akwarium ponieważ ten co mam mi się nie podoba zamierzam zrobić tak kupić 5 l ziemi zmieszać z 5 l żwirku który mam obecnie i wsypać na to 10 l żwiru kwarcowego czarnego posiadam także bimbrowni w tym moje pytanie czy opłaca się bawić z tą ziemią przy oświetleniu  0.43 wata na l i czy bd dobrze rosły roślinki i czy w ogóle mogę tak zrobić.
Pozdrawia
Arron
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 11, 2011, 12:19:29 »

Odświeżam
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 11, 2011, 12:28:23 »

Nie baw się w to. Kup jakieś kulki gliniane i wetknij w żwir, nic nie będziesz musiał restartować. Podobnie możesz użyć pałeczek nawozowych do kwiatów doniczkowych. A kulki na allegro to wydatek rzędu kilku pln za sporą ilość. Wtykasz tylko w żwir w okolice korzeni roślin i działa bardzo dobrze.

Arron
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 11, 2011, 14:35:19 »

Ale ja i tak chce zmienić żwir bo ten mi się nie podoba  czyli mam wsadzić ten kuleczki a nie bd to gnić ??
akwamaniak89
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 11, 2011, 17:15:59 »

nie beda gnic ale tez mialem ten sam dylemat co ty i jednak skusilem sie na restart, zrobilem podloze na bazie ziemi ogrodowej i nie zaluje Smiley roslinki odzyly  Wink i nie musze ich niczym nawozic takze zaoszczedzilem pieniazki

Moje 112   Wink

Uploaded with ImageShack.us
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: