Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Tanie jak barszcz krewetki z allegro  (Przeczytany 3569 razy)
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« : Czerwiec 25, 2011, 16:08:15 »

Ostatnio postanowiłam sprawdzić co to za cuda można kupić po 50gr/sztuka na allegro. Jako, że właśnie wybieraliśmy się na grilla do znajomych w mieście sprzedawcy, postanowiłam zadzwonić i zamówić porcję tego wyjątkowego stworzenia. Wystarczy rzucić okiem żeby stwierdzić skąd ta cena. Niestety on sprzedaje tego dużo bo tanio. Gdybym je wpuściła do akwarium z moimi redkami to bym się wkurzyła. Ale wietrząc podstęp postanowiłam zafundować im osobny zbiornik.

Wniosek jest jeden - uważajcie co i od kogo kupujecie, jak nie macie możliwości rzucenia okiem na zbiornik albo nie macie kogoś z polecenia to po prostu nie warto.

Cudne 'fire red' po 2 dniach w akwarium, w pełni swoich barw:

zbliżenie dorosłej samiczki - w gradacji 'prawie jak rili':

a tu samiec, który jest w brązowo-niebieskie ciapki, czyli wg mnie forma dzika z rozpadniętym pigmentem:

Nie mam wielkich pretensji bo nie spodziewałam się w zasadzie nic innego w cenie 0,5zł/szt, ale to trochę wstyd tak oszukiwać ludzi i wciskać im to jako pełnowartościowe redki, więc wklejam foty z ostrzeżeniem. Jak ktoś chce namiary na sprzedawce to dam na PW Wink
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2011, 10:48:39 wysłane przez gosieks83 » Zapisane
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 25, 2011, 18:58:20 »

HAHA, ciekaw jestem jaki komentarz otrzymał sprzedawca Cheesy
Pozdrowienia dla wszystkich.

gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 25, 2011, 21:22:11 »

Nie dostał komentarza bo zakupy były ustawiane jedynie telefonicznie. Ale nie dlatego dostałam takie 'cudeńka', ludzie mi donoszą dookoła, że trafiło im się to samo od szanownego Pana Smiley

Niestety na allegro jak wystawisz negatywa to dostajesz negatywa, więc ludzie wolą dać pozytywa i mieć to z głowy niż ostrzegać innych przed nieuczciwym sprzedawcom. Zresztą wystarczy sprawdzić - zawsze na negatywa odpowiada się negatywem - nawet jeśli kupujący wpłacił terminowo pieniądze i dotrzymał wszelkich zasad to sprzedawcy stosują 'odwet'.

Niestety - takie życie - nikt nie chce mieć negatywa na koncie  Sad
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 25, 2011, 22:34:28 »

Zawsze można przedstawić sytuacje zespołowi allegro, wiem z autopsji, że cofają wtedy negatywa a oszust dostaje pouczenie.

Ale rozumiem obawy i nic mi do tego. Dobrze, że mamy takie osoby jak ty Wink
Pozdrawiam.

peyooo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 25, 2011, 23:57:45 »

Cztery dni temu przyszły do mnie redki od tego samego sprzedawcy i jestem bardzo zadowolony. Fakt, że jeszcze w worku wszystkie były przezroczyste, ale chwilę po wpuszczeniu do zbiornika wszystkie nabrały właściwych kolorków. gosieks83 być może u Ciebie żyją w ciągłym stresie, dlatego nie chcą się wybarwić Wink Na zdjęciu widać, że ani podłoża, ani roślinki....
lukasz0207
Zainteresowany
**

Są już krewetki!!!

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 26, 2011, 07:27:23 »

Czasami za małe pieniądze można znaleźć ładne krewetki, tylko trzeba dokładnie patrzeć na zdjęcia, a nie którzy nawet ich nie dają lub biorą z internetu. Często sprzedawane są też kundle heteropody, mix WP z RC i inne cuda. Ale w sklepie często nie jest lepiej, wręcz gorzej.
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 26, 2011, 10:40:00 »

gosieks83 być może u Ciebie żyją w ciągłym stresie, dlatego nie chcą się wybarwić Wink Na zdjęciu widać, że ani podłoża, ani roślinki....

Rzuć okiem na 2 pozostałe zdjęcia - to pierwsze było w pionie - w rogu szyb zrobione (widać termometr), tylko odwróciłam. Mają podłoże, rośliny, jedzenie i dużo kryjówek. W tym akwarium miałam swoje RC i pięknie się wybarwiały - na przyjazd tego towarzystwa moje zniknęły.

Tak czy inaczej, tylko wrzucam foty 'ku przestrodze', bo nikomu nie życzę takich zakupów, ale w niczym mi nie przeszkadza jak ktoś takie krewetki ma u siebie, więc każdy zrobi na co ma ochotę Smiley Ja je sobie zmieszam i wrócę do dzikusa, ale jeśli kogoś takie 'red' zadowala to na serio nie mam nic przeciwko Smiley

lukasz0207 - święta prawda Smiley
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2011, 10:47:56 wysłane przez gosieks83 » Zapisane
peyooo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 26, 2011, 11:53:10 »

gosieks83: Faktycznie, zwracam honor. W takim razie albo miałaś wyjątkowego pecha, albo ja mnóstwo szczęścia Cheesy Kupiłem 20 dużych redek od tego samego sprzedawcy i wszystkie są czerwoniutkie, a dwie nawet miały jajeczka Wink
kostek20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 26, 2011, 14:05:15 »

peyooo jak możesz umieść zdjęcia tych krewetek...
peyooo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 27, 2011, 20:53:20 »

Starałem się jak mogłem ale nic lepszego nie udało mi się wykonać. Krewecie najchętniej siedzą za filtrem albo głęboko w roślinach a ja mam do dyspozycji jedynie wysłużony kompakcik. Jeśli uda mi się zrobić coś lepszego to dorzucę.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: