A więc tak na początku. Regał spokojnie wytrzyma cięza zbiorników, był robiony przez mojego tate, a on zawsze robi mocniejsze meble

Pod każdą półką są 4 kołki, do tego 4 kątowniki każdy 25kg wytrzymałości i niektóre półki są jeszcze przykręcane konfirmatami więć spokojnie wytrzyma. W pokoju też mam akwarium 112l które jest pod biurkiem i jeździ na kółkach, przy sprzątaniu wysuwam je na środek pokoju

Sam jeszcze takiego akwarium u nikogo nie widziałem i jak każdemu mówie to się dziwi.
Odradzam kupowania gotowych mebli a szczególnie takich z Black Red White i Ikea pod akwarium, nie są one przygotowane na taki ciężar.
Akwarium to zwykły float tylko bardzo dobrze zrobione, nie stać mnie na OW a i tak dla mnie to zbędny wydatek.
Zbiorniki funkcjonują od 2.5 miesiąca do 1.
Troche słychać filtry, ale nie wiem czy to tylko z regału bo mam jeszcze 2x12.5l i 112l więc one też chałasują a pokój mam malutki. Ale ja jestem dość czuły na takie szumy.
Phoenix jest bardzo krótko w jednym zbiorniku był jakiś czas i coś tam rósł, ale musiałem go przenieść. I teraz jest w akwarium z Sulawesi i też musze go przenieść bo tam jest aż 27 stopni i mu chyba nie pasuje, za to stringy moss się cieszy

Nie nawożę zbiorników, są one typowo pod krewetki nie pod rośliny, a miałem już wcześniej mchy i wiem , że dają rade bez dodatkow.
Podłoża to zwykłe żwirki po 5zł za 2kg, te czarne moim zdaniem jest świetne, może na zdjęciu nie wygląa tak fajnie ale w realu jest ekstra.
A termometry za jakiś czas znikną sprawdzam tylko temperature przy chłodzeniu, bo ostatnio sprawdzałem skuteczność wiatraczków komputerowych.
Jak masz jakieś pytania to śmiało pytaj. Jeśli będe mógł pomóc to zrobie to z przyjemnością.
Zapomniałem jeszcze napisać, w tym regale będą same krewetki.
Dojdą jeszcze Crystal Red, Biene, Snow White, Tigery Black Red i Blue i jeszcze jakieś Sulawesi.
A na zbiorniki z rakami znalzłem już miejsce tylko to jeszcze troche potrwa bo u mnie kruchą z $. A miejsce też jest ciekawe po pod lóżkiem