Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: włacznik/wyłacznik czasowy  (Przeczytany 2531 razy)
piotrek25
Nowy
*

« : Październik 24, 2011, 14:17:06 »

Chcialbym kupic taka rzecz aby móc nastawić oświetlenie ale chciałbym aby współgrał z tym elektrozawór? czy taki bedzie odpowiedni http://allegro.pl/wlacznik-wylacznik-czasowy-wroclaw-i1843420543.html
sebtul
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Październik 24, 2011, 23:08:42 »

Tak, będzie odpowiedni.
Proponuje poszukać taniej. W Carrefour dziś widziałem za 6,99 zł, w Mrówce prawie dwa tygodnie temu za 9,99 zł. A w Lidlu w zeszłym tygodniu był za 19,99 zł ale elektroniczny. Elektronicznego nie słychać w przeciwieństwie do tego, który wskazałeś w linku.

gg - 4479432
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Październik 25, 2011, 01:10:20 »

Elektronicznego nie słychać w przeciwieństwie do tego, który wskazałeś w linku.

Ja używam zarówno mechanicznych, jak i elektronicznych i szczerze mówiąc nie słyszałem nigdy pracy żadnego z nich. Wszystkie nabyte w sklepach typu castorama za 15-20zł

mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #3 : Październik 25, 2011, 05:38:12 »

Ja używam zarówno mechanicznych, jak i elektronicznych i szczerze mówiąc nie słyszałem nigdy pracy żadnego z nich. Wszystkie nabyte w sklepach typu castorama za 15-20zł
Ja mam dwa programatory mechaniczne. Pierwszy kupiony w jakimś sklepie elektrycznym - jego koszt przekraczał 20 zł, drugi chyba w realu za jakieś śmieszne pieniądze i to właśnie ten drugi słychać podczas pracy. Nie jest to jakoś specjalnie uciążliwe, bo programatory są w szafce, ale zaraz po zakupie, w nocy gdy była absolutna cisza, zastanawiałem się co tak trzeszczy w pobliżu zbiornika Smiley

gumis
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Październik 25, 2011, 09:42:39 »

Chcialbym kupic taka rzecz aby móc nastawić oświetlenie ale chciałbym aby współgrał z tym elektrozawór? czy taki bedzie odpowiedni http://allegro.pl/wlacznik-wylacznik-czasowy-wroclaw-i1843420543.html

Witam,
Jeżeli chcesz, żeby elektrozawór i oświetlenie załączały się jednocześnie to ten programator w zupełności spełni Twoje oczekiwania.
Sugeruję jednak abyś w miarę możliwości zajrzał do Castoramy/Obi lub innego marketu. Ja taki sam programator kupiłem w Castoramie za 7zł.
Osobiście polecam Tobie zakup elektronicznego. Jest dokładniejszy i posiada wewnętrzny akumulator dzięki czemu w przypadku awarii prądu nie trzeba go ustawiać.
rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #5 : Październik 25, 2011, 16:38:46 »

Osobiście polecam Tobie zakup elektronicznego. Jest dokładniejszy i posiada wewnętrzny akumulator dzięki czemu w przypadku awarii prądu nie trzeba go ustawiać.

Połasiłem się kiedyś na jakieś lidlowe elektroniczne i się władowałem. Chodzi o to, że znaczna część programatorów elektronicznych jest na bateryjkę taką od zegarków (małe metalowe całe). I ta bateryjka lubi padać co jakiś czas. Programatory które kupiłem były na 2 bateryjki. Jedna bateryjka to koszt 2 pln czyli razem 4. W ciągu roku musiałem 4 razy wymienić bateryjki. Badziewie totalne.
Będąc przedwczoraj w Castoramie było kilka różnych programatorów i ten najtańszy za okolo 20 PLN też był na bateryjkę. Najlepsza opcja to taki programator, który ma zintegrowany akumulatorek NiMh - jest to zawsze napisane na opakowaniu programatora.- taki w Castoramie juz 29 pln kosztował.

Reasumując moje pierdzielenie: najlepiej kupić programator elektroniczny z ze zintegrowanym akumulatorkiem NiMH.

Pozdrawiam, R.
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2011, 16:44:07 wysłane przez rodia » Zapisane
sebtul
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Październik 25, 2011, 23:30:27 »

Połasiłem się kiedyś na jakieś lidlowe elektroniczne i się władowałem. Chodzi o to, że znaczna część programatorów elektronicznych jest na bateryjkę taką od zegarków (małe metalowe całe). I ta bateryjka lubi padać co jakiś czas. Programatory które kupiłem były na 2 bateryjki. Jedna bateryjka to koszt 2 pln czyli razem 4. W ciągu roku musiałem 4 razy wymienić bateryjki. Badziewie totalne.

Ja zaopatrzyłem się w Lildlu, niespełna dwa tygodnie temu. Koszt 19,99 zł, bateria zintegrowana. W instrukcji informacja:
Przed pierwszym użyciem akumulator należy ładować przez 24 godziny. Podczas ładowania w urządzeniu można wprowadzać ustawienia.

Ja używam zarówno mechanicznych, jak i elektronicznych i szczerze mówiąc nie słyszałem nigdy pracy żadnego z nich.
Miałem kiedyś mechaniczny, chodził jak zegar ścienny. Spać się nie dało.

gg - 4479432
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: