Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « obsada 50 pod kilkoma warunkami - plis o odpowiedź
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: obsada 50 pod kilkoma warunkami - plis o odpowiedź  (Przeczytany 4355 razy)
MARCIN141115
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Maj 30, 2005, 19:25:30 »

np. ja aqua mam juz lekko ponad rok i uwazam ze jeszcze za duzo nie wiem i jestem jeszcze poczatkujacy a ty po pul roku juz chciales troche wiedziec
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Maj 30, 2005, 19:41:18 »

No ... ja już bede miał z 7 dobrych lat życia z akwarystyką, ale uważam że ciągle wiem za mało o tak obszernej dziedzinie i hobby jak akwarystyka, nieustannie staram się powiększac swoja wiedzę na ten temat przegladając strony www, czyutając czasopisma no i oczywiscie doświadczenia z własnej hodowli Wink Pozdrawiam

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
iloveyou
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 01, 2005, 09:20:04 »

A akwarystyką zajęłam się na początku grudnia`04. Jakoś ok. 8.12.2004r.
było to przed Bożym Narodzeniem, więc co nieco już umię.

boże powaliłaś mnie tym tekstem!!
mój znajomy już 50 lat jest akwarystą a uważa że dużo jeszcze nie umie.

Z moich obserwacji wynika, że siedząc pół roku non stop w książkach, necie na forach itp. a potem zakładając pierwsze akwarium potrzeba roku aby dojść do jakiegoś sukcesu, np. zrobić akwa tak, żeby wszystkim szczęka opadała. Tak było i w moim wypadku , mimo iż prawie cały czas czytam, przeglądam, chodzę na korki do akwarysty, po prostu wciąż się uczę. I nie wiem jak możesz co nieco już wiedzieć skoro nie wiesz PODSTAWOWYCH RZECZY takich jak "ile razy wymieniać wodę w akwa".
Przed Tobą jeszcze duuuużo pracy, ja siebie na razie uważam za NIKOGO w dziedzinie akwarystyki.
Myśle, że powinnaś dać sobie spokój z akwarystyką. Bycie akwarystą wymaga cierpliwości, zdyscyplinowania, zdecydowania i bardzo dużo dużo duzo czasu . Mnie to wciagło całą duszą i całym ciałem.. . I chyba nigdy sie od tego nie oderwę.

Mimo iż akwarystką jestem od roku, ehh od 10 mcy (akwarystką, bo od 10 mcy mam pierwsze akwa) wydaje mi się że CO NIECO wiem... . I nawet jestem zadowolona z tych zbiornikow, ryb, wiedzy co mam.

Pozdraiwam =) Madzia

==============
80 l - gurami + zbrojnik niebieski.

www.krupcia11.pupile.com
www.wampir.pupile.com
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 01, 2005, 09:26:39 »

Życie uczy pokory Wink I należy zdawać sobie z tego sprawę. Więcej chyba nie ma potrzeby mówić.
mila
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 02, 2005, 08:55:40 »

Zdaje mi sie że nie dopisałam, że umiem już co nieco, ale oczywiście ciągle sie uczę, ciągle popełniam jeszcze różne błędy. Ale jakieśtam podstawy znam już. A ta doświadczona akwarystka ma 2 akwaria 160l i 250l od 15 lat. Oczxywiście ona sama podmienia wode co 2 tyg., ale.....hm

150l
4mieczyki,
2 molinezje szerokopłetwe,
2 zmienniaki wielobarwne
2 skalary,
2 kiryski spiżowe,2albinosy
2pekolcje
10,5l kotnik
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: