Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z rybami....  (Przeczytany 4311 razy)
Grygioł
Nowy
*

« : Grudzień 11, 2011, 16:36:37 »

Witam!
Mam problem z rybami od jakiegoś czasu nic nie chcą jeść,ciągle siedzą w jednym miejscu w akwarium.
Z tego co zaobserwowałem trochę jakby straciły na kolorach ,nie maja żadnych objawów choroby ani ospy rybnej ani nic,a co dziwne ze jak tylko podchodzi się do akwarium to latają po nim jakby były wystraszone(strasznie płochliwe są;/)
Tu aktualna obsada akwarium i ogólny widok:
(Pirania czerwona - Serrasalmus nattereri)

http://imageshack.us/photo/my-images/215/snc03276.jpg/

Proszę o pomoc i z góry dziękuje

lukaszn
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Grudzień 11, 2011, 21:02:24 »

Pierwsze pytanie jaka temperatura w akwarium?? jakiej wielkości akwarium no i jakie wyniki testów ??

„Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.”

http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/(324)-brzankarium-lukaszn/
Grygioł
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 11, 2011, 21:10:49 »

Temperatura jest prawidłowa 26 stopni ,wielkość zbiornika 500l ,a testy prawidłowe....
Tym bardziej dlatego nie wiem co jest grane;/

lukaszn
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Grudzień 11, 2011, 21:22:30 »

U mnie jak miałem pyszczaki w 500l również były testy ok, temp 26 i się chowały... poprostu się bały

„Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.”

http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/(324)-brzankarium-lukaszn/
Grygioł
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 11, 2011, 21:30:45 »

Tylko ze one nic nie jedzą straciły na kolorach noi siedzą ciągle w jednym miejscu...
Wcześniej tak nie było tylko od jakiegoś czasu tak jest...
Musi być jakaś przyczyna coś nie tak.Ostatnio do filtra włożyłem tor i węgiel drzewny na jakieś 1,5 tygodnia może to im zaszkodziło w co wątpię.

Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #5 : Grudzień 12, 2011, 05:28:57 »

Jak długo masz te ryby i czym je karmisz ?

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Grygioł
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Grudzień 12, 2011, 14:25:44 »

Ryby mam już prawie rok....Zawsze był karmione mięsem rożnego rodzaju od czasu do czasu dawałem im jakieś żywe rybki,mrożonki,suchy pokarm prawie nie chciały jeść ;/ Ostatni tylko udało mi się je nakarmić tabletkami takie np.roślinne.
Co do oświetlenia to mam 2 x13W Było mocniejsze to mi się chowały . Wiec nie wiem czemu sa taki płochliwe teraz;/

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Grudzień 12, 2011, 14:32:58 »

Z tego co zauważyłem kiedyś u siebie, to ryby robią się płochliwe jak się pogarsza jakość wody, np jakiś skok NO3, albo pojawienie się NO2. Może prawidłowe wyniki testów nie są tak do końca prawidłowe?

Grygioł
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Grudzień 12, 2011, 19:33:36 »

Najwyżej powtórzę testy tylko muszę zakupić je bo miałem ostatnie już próbki...ale wszystkie parametry były taki jak zawsze wiec nic się nie zmieniło...dziś np.zjadły trochę tabletek pokarmu roślinnego chociaż tyle dobrego.........

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: