Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaki napowietrzacz?  (Przeczytany 1880 razy)
placekjw
Nowy
*

« : Październik 22, 2011, 17:14:23 »

Jestem w posiadaniu napowietrzacza ACO-2202 który słynie z bardzo głośnej pracy. Ponieważ moje akwarium 200l stoi obok sypialni więc poszukuję bardzo cichej pompki. Podobno bardzo ciche są firmy SCHEGO ale czy napewno. Nie chciałbym zakupić znowu napowietrzacza przy którym się nie wyśpię.
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 22, 2011, 18:00:52 »

Jedno pytanie.
W jakim celu stosujesz napowietrzacz?

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Październik 22, 2011, 18:58:27 »

Dokładnie. Nie wiem jaki masz filtr w baniaku, ale ustaw jego wylot tak by poruszał tafla wody. To wystarczy by napowietrzyć wode.

pozdrawiam
asmi
placekjw
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Październik 22, 2011, 20:15:34 »

Może jest on nie potrzebny ale mam filtr Tetra Tec Ex 700 i nie stosuję deszczownicy, to też wolałbym w nocy włączać napowietrzacz ponieważ w dzień dozuję CO2.
Morlinek
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Październik 23, 2011, 16:53:46 »

Może jest on nie potrzebny ale mam filtr Tetra Tec Ex 700 i nie stosuję deszczownicy, to też wolałbym w nocy włączać napowietrzacz ponieważ w dzień dozuję CO2.
W takim razie CO2 jest bezcelowe bo w nocy wybijesz je brzęczykiem,ulotni się.To że nie masz deszczownicy nie szkodzi,ja też nie mam i woda ładnie faluje i napowietrza się.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: